Descoperă cum poți pregăti celebrul crispy de la KFC la tine acasă.

KFC este cunoscut pentru puiul său crocant și delicios. Mulți dintre noi ne dorim să recreăm acest gust acasă, fără a fi nevoiți să mergem la restaurant. Din fericire, este posibil să facem un pui crocant la fel de gustos ca cel de la KFC, chiar acasă.

Așadar, dacă ai puțin timp liber, n-ar strica să încerci această rețetă. Papilele tale gustative se vor simți răsfățate.

Ingrediente:

 • 4 bucăți de pui fără piele și fără oase
 • 1 cană de făină
 • 2 lingurițe de sare
 • 1 lingură de praf de usturoi
 • 1 lingură de praf de chili
 • 1 lingură de praf de ceapă
 • 1 lingură de paprika dulce
 • 1 lingură de piper negru proaspăt măcinat
 • 1 ou mare
 • 2 căni de pâine fărămițată
Sursa: Social media

Metoda de pregătire:

 1. Încălziți uleiul într-o tigaie adâncă. Acest pas este foarte important, deoarece temperatura adecvată a uleiului va ajuta la obținerea unei cruste crocante. De asemenea, va ajuta și la păstrarea suculenței și a texturii puiului.
 2. Amestecați toate condimentele într-un bol mare. Acest amestec de condimente va da puiului său acel gust specific KFC.
 3. Bateți oul într-un alt bol. Oul va ajuta la lipirea făinii și a pâinii pe bucățile de pui.
 4. Puneți pâinea fărămițată într-un alt bol. Pâinea va ajuta la crearea unei cruste crocante și la păstrarea umidității în interiorul puiului.
 5. Tăiați bucățile de pui în bucăți mari. Acest pas poate fi făcut în funcție de preferințe, dar bucățile mari vor face ca procesul de prăjire să fie mai ușor și mai rapid.
 6. Înveliți fiecare bucată de pui în făină, apoi în ou și în pâine. Acest proces trebuie repetat cu fiecare bucată de pui.

Timpul de preparare pentru această rețetă este de aproximativ 45 de minute. Poate fi suficient pentru 4-6 persoane, în funcție de porția pe care fiecare o dorește.

Există mai multe motive pentru care ar putea fi mai recomandat să facem pui crocant acasă decât să mergem la KFC:

 1. Control asupra ingredientelor: Când facem pui crocant acasă, putem controla ingredientele folosite, precum făina, sarea, condimentele și uleiul. Acest lucru poate fi important pentru cei care urmează o dietă specială sau au anumite preferințe alimentare.
 2. Economie: Prepararea puiului crocant acasă poate fi mai ieftină decât cumpărarea de la KFC.
 3. Economie de timp: Nu trebuie să ieșim din casă pentru a ne bucura de pui crocant, ci îl putem pregăti oricând dorim, fără a fi nevoie să așteptăm la coadă sau să ne deplasăm.
Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.