Reclamă

Tarta cu mere are o istorie de ani de zile. Este una dintre cele mai populare rețete americane, iar acum poate fi pregătită și în varianta vegană. Acest desert este potrivit pentru ocaziile speciale sau pur și simplu pentru pofta de ceva dulce. 

Dacă vrei să pregătești ceva rapid și gustos, rețeta zilei este cu siguranță una dintre opțiuni. Plăcinta americană cu mere este ușor de pregătit. Nu necesită foarte mult timp, iar în bucătărie probabil ai deja o parte din ingrediente.

Iată cât de simplu este să prepari o plăcintă americană cu mere

Ingredientele de care ai nevoie: 

1 lingură ulei
1 lingură lapte vegan
1 lingură zahăr brun
2-3 linguri de făină

Pentru umplutură:

5 mere verzi curățate și tăiate în felii
150g zahăr brun
60g făină
60ml zeamă de lămâie
1 linguriță de scorțișoară
½ linguriță cardamon praf
⅓ linguriță anason praf
⅓ linguriță ienibahar praf
¼ linguriță nucșoară praf
¼ sare de mare

Pentru aluat:

250g unt vegan, rece
300g făina
1 lingură de zahăr
1 lingură de sare
1 linguriță oțet de mere
10 linguri de apă foarte rece

Pixabay

Mod de preparare: 

  1. Pentru a pregăti aluatul pentru plăcintă, trebuie doar să amesteci untul cu făina, cu sarea, zahărul și oțetul într-un bol. Amestecă bine toate ingredientele apoi toarnă apa rece, pas cu pas. La final, se va forma o cocă pe care trebuie să o frămânți. După ce s-a legat, o formezi într-o bilă și o pui în folie de plastic. Pune-o la frigider pentru o o oră.
  2. Pentru compoziție, amestecă toate ingredientele într-un bol.
  3. Pornește cuptorul la 180 de grade
  4. Unge forma pentru tartă cu ulei și las-o deoparte
  5. Taie jumătate din aluat și întinde-l cu ajutorul unui sucitor. Întinde aluatul în forma pe care ai uns-o și taie marginile care rămân în exces.
  6. Pune umplutura de mere în tavă
  7. Întinde și taie fășii aluatul care ți-a rămas. Folosește-te de el pentru a orna plăcinta după bunul blac. Cu ajutorul unei furculițe lipește fășiile din aluat.
  8. Unge tarta cu lapte vegan și presară zahăr brun pe deasupra.
  9. Se bagă tava la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 45 de minute, până devine rumenă.

Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro