Reclamă

Vara își intră în drepturi în curând, astfel că, salatele vor fi la mare căutare. Adorate de toată lumea, acestea pot constitui o masă echilibrată dacă te asiguri că alături de legume ai și puțină proteină și grăsimi sănătoase. Nu uita că și carbohidrații au rolul lor benefic în organism. Astfel, pentru a păstra un echilibru, asigură-te că aduci un aport suficient din toate acestea în organismul tău. Iată câteva idei de salate delicioase pe care le poți consuma in această vară.

Salată cu brânză și nuci ideală pentru zilele de varâ

Dacă îți place combinația de sărat cu dulce, cu siguranță trebuie să încerci această rețetă. Vei avea nevoie de:

-80 grame telemea de vacă;

-nuci (românești sau pecan);

-3 curmale mărunțite;

-rucola;

-sare, piper;

-suc de lămâie.

Pentru această rețetă poți folosi și alte tipuri de brănzeturi. Camembert sau Brie, sunt de asemenea opțiuni delicioase dacă îți place gustul delicateselor franțuzești. Dacă preferi brânza tradiționala de la noi, chiar și cașul sau urda se vor încadra perfect în preparat. Astfel, taie brânza cubulețe, peste care adaugă curmalele mărunțite și rucola. Nu uita de sare, piper și sucul de lămâie. Dacă nu folosești o brânză cu un procent de grăsime ridicat, poți adăuga și puțin ulei de măsline.

Salata de cartofi cu ou și pui

Această salată este un pic mai sățioasă, însă consumată în cantități moderate nu va reprezenta o amenințare pentru silueta ta.

4 cartofi;

-2 ouă;

-1 piept de pui sau șuncă;

-rucola sau altă salată preferată;

-sare, piper;

-suc de lămâie;

-ulei de măsline.

Fierbe cartofii cu tot cu coaja după ce i-ai spălat bine în prealabil. De asemenea, separat, pune la fiert și pieptul de pui. Procedează la fel și cu cele 2 ouă. Atenție! Ai nevoie ca ouăle să fie tari după fierbere, astfel, poți mări cu un minut sau două timpul de gătire.

După ce s-au fiert cartofii, curăță-i de coajă și taie-i cubulețe. Mărunțește și pieptul de pui sau șunca. De asemenea, ouăle pot fi tăiate în două sau mai multe felii.

Peste cartofi adaugă ingredientele, alături de rucola, sare, piper și sucul de lămâie.  Salata poate fi consumată atăt caldă cât și rece.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro