O rețetă perfectă de clătite.

Pentru a face clătite bune, trebuie să faci un aluat bun pentru clătite: acesta este secretul. Descoperă din acest articol aceste tehnici pentru a face aluatul de clătite mai bun.

Care sunt pașii de urmat

Chiar dacă ingredientele pentru a face clătite sunt destul de simple, aluatul de clătite nu este atât de ușor de făcut. Mai ales atunci când se face prima clătită, care rareori este un succes.

Alegerea ingredientelor este esențială 

Ingredientele pe care le alegeți pentru a face aluatul de clătite sunt foarte importante. Există multe rețete în care nu există lapte, dar laptele este esențial pentru a face un aluat bun, iar cantitățile pe care le folosiți vor avea, de asemenea, un impact asupra texturii acestuia. Pentru a avea clătite echilibrate și ușoare, puteți urma această rețetă de bază.

60 ml de lapte de migdale sau de cocos

3 ouă

125 g făină

125 g făină de porumb

25 g unt vegetal

3 linguri de fructoză (dacă clătitele tale sunt sărate)

Sursa: Social media

Cerneți făina

Pentru a face aluatul de clătite fără dificultate, puteți cerne amestecul de făină și mălai, astfel încât să fie mai ușor și să se poată amesteca mai ușor cu restul ingredientelor.

Aromează-ți aluatul 

Pentru a fi delicioase, puteți aromatiza aluatul. Pentru a face acest lucru, adăugați zahăr vanilat, rom.

Obțineți un aluat  fără cocoloașe

Pentru a evita formarea de cocoloașe, folosiți lapte cald . Acest lucru va ajuta făina să se amestece mai ușor și să se evite formarea de cocoloașe.

Se unge ușor tigaia cu ulei 

Nimic nu este mai bun decât o tigaie care nu se lipește. Păstrați un bol mic de ulei și o foaie de hârtie absorbantă lângă locul de gătit pentru a unge tigaia cu ulei atunci când este necesar.

Se încălzește bine tigaia pentru prima clătită

Prima clătită este adesea cea care nu reușește pentru că tigaia nu este suficient de fierbinte. Indiferent de modul în care o gătești, așteaptă ca focul să se răspândească uniform în tigaie.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.