Ciorba de salată nu se prepară oriunde în România. Rețeta este specifică zonei Ardealului, fiind singura regiune unde acest fel de mâncare se pregătește așa. Preparatul este unul destul de bogat în calorii, astfel că ar trebui să îl încerci în perioadele în care stai departe de dietă.
Ciorba de salată cu afumătură se gătește destul de rapid și trebuie consumată caldă.
Ciorba de salată cu afumătură
Dacă nu ți-ai fi închipuit un preparat cu afumătură, lapte, omletă și verdețuri la un loc, ei bine, acesta chiar există și este de-a dreptul delicios. Pentru a pregăti ciorba de salată ai nevoie de:
-3 căpățâni salată verde;
-4 ouă;
-150 grame de afumătură;
-1 lingură de ulei;
-1 legătură de ceapă verde;
-1 legătura de usturoi verde;
-150 ml lapte;
-mărar.
Pentru început spală salata verde bine și asigură-te că este curată și lipsită de „viețuitoare”. Toată ceapa și usturoiul mărunt și pune-le la călit în lingura de ulei. Peste ele adaugă o parte din afumătură, de asemenea tăiată mărunt. Lasă totul la foc mic. Separat, sparge și bate ouăle pe care le amesteci cu restul de afumătură. Compoziția de omletă se pune în tigaie, la foc mic.
Amestecă în mod constant în omletă pentru că vei avea nevoie de o consistență precum cea de „scrambbled eggs”.
Ciorba de salată se piate servi cu smantână
Peste ceapa și usturoiul călit, adaugă salata verde ruptă în bucățele mici. Este necesar să completezi cu 1,5 litri de apă. Lasă totul la fiert la foc mic. După 45 de minute, salata ar trebui să fie fiartă astfel că poți trece la următorul pas. Adaugă omleta în ciorbă, sare și oțet, după gust. De asemenea și mărarul tocat. Se mai lasă la fiert încă 10 minute. La final, după ce preparatul este gata si ai oprit focul, poți adăuga laptele. Se poate servi cu smântână dacă preferi această variantă sau pur și simplu ca atare.