Reclamă

Cu toții știm că un film bun merge perfect cu câteva gustări lângă. Dacă te-ai săturat de clasicul popcorn sau de nachos avem o variantă mai bună, făcută în casă. Rețeta de astăzi este denumită generic „Chipsurile bunicii” și reprezintă o gustare sănătoasă, făcută în casă.

Pentru „Chipsurile bunicii” nu ai nevoie de multe ingrediente și nici de talente iscusite în bucătărie. Această gustare sănătoasă se prepară imediat și este nevoie doare de puțină atenție. Cu siguranță acest preparat te va surprinde plăcut.

Rețeta zilei – chipsurile bunicii! Gustarea perfectă pentru o seară de film cu prietenii
e-retete.ro

Ingrediente

  • 500 gr faină albă (BL55)
  • 5 ouă
  • 1 linguriță de sare

Mod de preparare

„Chipsurile bunicii” au la bază rețeta aluatului pentru tăiței. Așa că într-un bol larg se bat bine ouăle cu sare. Mai apoi se adaugă făina și se amestecă cu mână până când făina este absorbită de ouă. Aluatul obținut este acum unul sfărâmicios. Acesta se frământă până se leagă într-o bilă mare, aproximativ 4 minute. Mai apoi aluatul se mută din castron pe masă și frământăm cu mâna pentru 15 minute, sau doar 5 minute daca folosiți robotul.

Când aluatul e gata, îl tăiați în 4 bucăți egale. Fiecare bucată se așează pe masă și se întinde cu sucitorul până devine o foaie subțire. Mai apoi foile se lasă la uscat. După 30 de min, o oră, în funcție de temperatura din cameră, foile ar trebui să fie uscate.

Mai apoi se taie foile bucăți cât să intre în tigaia care este folosită la prăjirea lor. Se încinge bine o tigaie (preferabil de fontă), se dă focul la mediu spre mic. Se coc bucățile de aluat câte 1 minut pe fiecare parte. După ce aluatul este așezat în tigaie o să vedeți că apar bulinuțe mici pe toata suprafața. Aceste bulinuțe nu se sparg cu furculița, ele trebuie lăsate să se umfle. Când le întoarceți toate bulele vor fi rumene. Mai lăsați 1 minut pe cealaltă parte să se usuce bine.

Chipsurile sunt gata și se pot servi cu diferite sosuri. De asemenea, peste ele se poate presăra brânză sau condimentele preferate.

Poftă bună!


Reclamă

Share.

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro