Pastele se numără printre felurile de mâncare tot mai preferate de români. Deși nu aparțin culturii noastre tradiționale, pastele sunt o alegere excelentă dacă vrei să te bucuri de o masă rapidă.
Rețeta de paste cu pesto de spanac
Deși sunt considerate bogate în calorii, pastele nu îngrașă de fapt. Trebuie însă consumate cu moderație, într-o porție ce nu ar trebui să depășească 250 gr. Pentru o variantă și mai sănătoasă poți alege paste fără gluten sau integrale. De asemenea pastele cu cânepă, roșii, broccoli în compoziția aluatului sunt excelente.
Pentru a prepara cea mai rapidă rețetă de paste trebuie să urmezi acești pași.
Pune la fiert 400 gr de paste în apă cu sare. Separat, curăță doi căței de usturoi, câteva frunze de spanac, o lingură de ulei de măsline și câteva fire de pătrunjel. Din apa în care fierb pastele ia câteva linguri și adaugă-le peste ingredientele pentru pesto. Mixează totul într-un blender pentru câteva minute.
După ce pastele s-au fiert, scurge apa și adaugă peste ele sosul pesto. Dincolo de culoarea vibrantă de verde, preparatul va avea un gust demențial.
Paste gratinate cu șuncă, smântână și cașcaval
Dacă preferi pastele gratinate la cuptor, trebuie neapărat să încerci această rețetă. Pune 450 gr de paste la fiert cu un praf de sare.
Separat taie 150 de grame de șuncă (pui sau porc) în bucățele mici. De asemenea, urmează același pas cu cașcavalul. Poți mări cantitatea lui dacă vrei să te bucuri de un preparat cremos care se întinde mai ceva ca în reclame.
Scoate pastele de la fiert încă în momentul în care sunt al dente. Adaugă peste ele șunca, cașcaval și smântâna.
Pune totul într-o tavă și așează preparatul la cuptor pentru 30 de minute.
După ce devin aurii deasupra, te vei bucura de o porție de paste delicioasă.
Preparatul este excelent și rece.