Chef Sorin Bontea este unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari din România. Alături de alți doi chefi, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu participa la „Chefi la cuțite” și uimesc pe toată lumea cu preparatele pe care le coordonează.
Chef Bontea a dezvăluit una dintre rețetele sale preferate de negresă, care este una de excepție. Venită chiar din partea șefului, cu siguranță vei surprinde pe toată lumea în momentul în care o vei pregăti. Rețeta este simplă, dar are câteva ingrediente noi față de clasica negresă și nu necesită mult timp în bucătărie.
Ingrediente
- 150 grame zahăr brun
- 300 grame zahăr alb
- 400 grame ciocolată neagră
- 200 grame unt
- 200 grame făină
- 50 de grame cacao
- 6 ouă
- un praf de sare
- esenţă sau extract de vanilie, rom
Mod de preparare
În primul rând se va topi ciocolata. Aceasta se va face la bain-marie, apoi se adaugă untul care se încorporează. După ce ai terminat acest amestec, se lasă la răcit la temperatura camerei. Urmează prepararea prăjiturii. Zahărul alb și cel bun se pun într-un bol, apoi se adaugă ouăle pe rând.
Se amestecă cu un tel până ce tot zahărul se topește, iar conținutul ce va deveni cremos. Se adaugă un praf de sare împreună cu extractul de vanilie. Dacă nu ai, poți înlocui cu esență de rom sau de vanilie, în funcție de preferințe. Faina se cerne și, alături de cacao se adaugă treptat în crema făcută anterior, din zahăr și ouă. Ciocolata topită și răcită se adaugă deasupra compoziție. Se amestecă totul cu un tel și se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Cuptorul va trebui preîncălzit la 180 de grade. Prăjitura se pune în cuptor și va sta pentru aproximativ 30 de minute. Când este gata, prăjitura va începe să crape pe deasupra. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.