Diversificarea este un moment important în alimentația și evoluția bebelușului.

Cel mai bine ar fi să te consulți cu pediatrul legat de momentul în care ar trebui să începi marele periplu culinar. Oricum, primele mese recomandate vor fi cu siguranță supele, pe bază de legume și neapărat carne de pui sau pasăre de curte. Este ideal să eviți cât de se poate de mult carnea din supermarketuri.

Diversificarea la 5 sau 6 luni cu supa de legume

Multe mame încep diversificarea chiar și la 4 luni. Recomandat este să iei treptat toate etapele dezvoltării celui mic și să nu grăbești lucrurile în nici un fel. Totuși dacă vrei să îi dai șansa juniorului tău să guste altceva decât lăpticul în jurul vârstei de 5 luni, cu siguranță supa de legume este primul lucru la care ar trebui să te gândești.

Înainte de orice, înarmează-te cu multă răbdare. Diversificarea poate fi pentru unii copii o etapă dificil de acceptat, astfel trebuie să faci pași mici și siguri în acest sens.

Rețetă pentru diversificarea de la 5 luni- supa de legume

-Apă 500 ml;

-morcov 100 g;

-țelină 25 g;

-rădăcină pătrunjel 25 g;

-piept de pui de curte;

-cartofi 50 g;

-câteva frunze fragede

de pătrunjel;

Social media

Zarzavaturile curăţate, spălate şi tăiate mărunt, alături de pieptul de pui de curte se pun în apă rece şi se fierb 1-1% oră, într-un vas acoperit. Când zarzavaturile sunt bine înmuiate (se zdrobesc uşor cu furculiţa), supa se strecoară. Amestecul astfel obţinut se pune din nou la fiert, se adaugă grisul „în ploaie” şi se fierbe încă 10-15 minute.

Diversificarea poate fi realizată după gusturile celui mic însă mama trebuie să acorde o atenție deosebită aportului de vitamine pe care alimentația nouă i-la duce bebelușului.

Rețeta este una dintre cele mai vechi, preparate de mamele și bunicile generației trecute. Cu siguranță în astfel de vremuri ca cele pe care le trăim, prepararea supei bebelușului este mai facilă. Aparatele performante coc la abur legumele și carnea, acestea putând fi ulterior pasate.