Reclamă
Reclamă

Două evenimente importante au loc zilele acestea la Cluj-Napoca, unde Rețeaua de Sănătate Regina Maria este partener pentru promovarea sănătății, sportului în familie și cinematografiei. Participanții sunt așteptați să se alăture activităților pregătite pentru ei la Sports Festival și Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Sports Festival 2024:

Faceți loc, familia pe primul loc! Rețeaua de Sănătate Regina Maria, alături de Kinetic Sports & Medicine, devine Susținător Oficial al Familiilor Sportive și invită familiile la un circuit de sport, îndemânare și lucru de echipă în zona dedicată de lângă Cluj Arena, între 13 și 16 iunie.

Reclamă

„Când se naște în familie, motivația pentru sport capătă un rol foarte complex. Nu mai vorbim doar de sănătate, vorbim și de sănătatea familiei, vorbim despre conectare între părinți și copii” a declarat Răzvan Peristeri, psihoterapeut Regina Maria. „Educația sportivă se traduce mai târziu în multe abilități necesare pentru succes: ordine, disciplină, organizare, strategie, rezistență, reziliență”.

Pe durata evenimentului, Playground-ul Regina Maria va deveni punctul de start și finish pentru două alergări organizate de Radu Restivan, fondator 321sport. Vineri, 14 iunie, de la ora 19:00, va avea loc o alergare de 5 kilometri prin oraș, urmată de un circuit și o experiență de familie la Playground-ul Regina Maria x Kinetic Sport & Medicine. Sâmbătă, 15 iunie, de la ora 07:30, Radu Restivan vă invită la o alergare de 11 kilometri prin oraș și pădurea Hoia-Baciu.

Tot sâmbătă, de la ora 15:30 la 16:30, cornerul Regina Maria va găzdui o întâlnire cu Emi Cățe, jucător de baschet la U-BT Cluj-Napoca, care va aduce și trofeul Cupa României la baschet masculin.

Regina Maria și TIFF: 10 ani de parteneriat pentru sănătate și film

Pentru al zecelea an consecutiv, Rețeaua de Sănătate Regina Maria se alătură Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), cel mai important eveniment cinematografic din România, ce se desfășoară între 14 și 24 iunie la Cluj-Napoca.

Sub umbrela „Cinefilii văd lumea #CuAlțiOchi”, Regina Maria dorește să evidențieze capacitatea iubitorilor de film de a înțelege mai profund lumea din jurul lor și să atragă atenția asupra importanței sănătății ochilor. Cei care vor vizita standul Regina Maria din Piața Unirii Cluj vor fi invitați să-și testeze spiritul de observație printr-o serie de provocări legate de filmele japoneze, aflate în focus la această ediție a festivalului.

„Cea mai simplă și importantă recomandare pentru ochii cinefili ar fi, în primul rând, să nu uite să clipească. Frecvența clipitului scade când suntem atenți la ecrane” a spus Dr. Ioana Ruxandra Rusu, medic primar oftalmolog la Clinica Ophtalens, parte din Rețeaua de sănătate Regina Maria. „Apoi, dacă proiecțiile sunt în aer liber, să poarte ochelari de soare cu protecție UV, iar persoanele cu sindromul de ochi uscat și nu numai, să folosească picături cu lacrimi artificiale pentru o bună lubrifiere a suprafeței oculare și o vedere mai clară.”

Festivalul Internațional de Film Transilvania, ajuns la cea de-a 23-a ediție, aduce un omagiu cinematografiei japoneze printr-un program care reunește opt filme de referință, precum „Râul” de Junta Yamaguchi, „Perfect Days” de Wim Wenders, „Nasty” de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu, „One Life” de James Hawes și „Plan 75” de Chie Hayakawa.

Pe durata întregului festival, Regina Maria va asigura asistență medicală prin ambulanțe prezente în puncte strategice, oferind sprijin atât echipei TIFF, cât și participanților.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro