Reclamă

Trimiterea coletelor internaționale implică respectarea strictă a legislației și reglementărilor în vigoare atât în țara de origine, cât și în țara de destinație. Printre elementele care sunt interzise în transportul internațional se numără produsele alimentare perisabile și bunurile de valoare. Toate coletele sunt supuse verificării, iar nerespectarea regulilor poate atrage sancțiuni severe.

Groza Claudia, operator de control la o companie de curierat internațional, a afirmat pentru Digi24 că „există regulamente stricte de securitate în ceea ce privește transportul obiectelor care pot reprezenta riscuri atât pentru siguranța pasagerilor, cât și a angajaților din industria transporturilor. Este important de precizat către ce destinație se îndreaptă un colet, căci fiecare țară de destinație are propriile reguli privind transportul.”

Anumite țări, spre exemplu Marea Britanie, interzic expedierea unor tipuri de produse prin colete, cum ar fi alimentele perisabile, lichidele de orice fel, produsele pe bază de alcool sau tutun. Totuși, există unele excepții care permit trimiterea de produse în cantități mici, cum ar fi cafeaua și parfumurile, dar limitate la 50 de grame sau mililitri per expediere, precizează aceeași sursă.

Operatorul de control Claudia Groza a subliniat că anumite companii nu permit transportul de medicamente sau pastile care necesită prescripție medicală. Prin poștă este interzisă și trimiterea obiectelor care pot periclita viața sau sănătatea angajaților, cum ar fi materialele corozive, substanțele radioactive și lichidele inflamabile. De asemenea, valuta și monedele sunt interzise în coletele internaționale.

Pentru a asigura respectarea acestor reguli, companiile care se ocupă cu expedierea coletelor internaționale utilizează echipamente speciale pentru scanarea pachetelor într-un depozit securizat. Dacă se depistează un obiect interzis, coletul nu este trimis către destinația vizată, ci este returnat expeditorului, care poate suporta costurile aferente, în funcție de natura obiectelor găsite.

Consecințele expediției de obiecte interzise pot include amenzi și penalități financiare, confiscarea coletului și suspendarea dreptului de a expedia colete internaționale.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro