Reclamă
Reclamă

Circulația rutieră se va desfășura cu restricții luni, pe Transfăgărășan, pentru buna desfășurare a evenimentului „Turul Ciclist al Sibiului”. Organizatorii competiției sportive au anunțat joi, pe pagina oficială de pe rețeaua socială Facebook, că vor fi aplicate mai multe restricții.

„Restricții trafic – 8 iulie 2024. Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a competiției Transfăgărășan Challenge și a etapei a 3-a a Turului Ciclist al Sibiului, se vor institui următoarele restricții de circulație. Se va închide circulația rutieră pe DJ 105P de la ieșirea din Arpașu de Sus (intersecție cu DC 47) – până în comuna Cârțișoara (intersecție cu Transfăgărășan), în intervalul orar 10:30 – 11:00 pentru desfășurarea competiției Transfăgărășan Challenge. Se va închide circulația pe DN7C Transfăgărășan după cum urmează: între orele 10:15-12:15 între DJ 105P (Cârțișoara) și Bâlea Cascadă; între orele 11:15-14:30 între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac; în Tunelul Rutier de la Bâlea Lac, DN 7C Transfăgărășan, km 115+926 – km 116 + 808, între orele 10:00 – 17:30, din ambele sensuri. De asemenea, vor exista restricționări ale traficului pe porțiuni ale DN 7C Transfăgărășan între intersecția cu DN1 și Bâlea Lac, între orele 14:40 -16:00, odată cu trecerea caravanei cicliste”, au precizat reprezentanții Turului Ciclist al Sibiului, informează Agerpres.

Turul Ciclist al Sibiului va avea loc de sâmbătă până marți.

Reclamă

Drumul național care leagă Vâlcea de Sibiu pe Valea Oltului va fi închis timp de o lună de zile, începând de luni. Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, că între 8 iulie și 9 august va fi închisă circulația pe Valea Oltului, pe perioada zilei, pentru lucrări la autostrada Sibiu – Pitești.

Transfăgărășanul este una din rutele ocolitoare pentru cei care nu vor putea circula pe timpul zilei pe Valea Oltului. Luni și acest drum peste Munții Făgăraș, care leagă județul Argeș de Sibiu, va fi închis circulației în orele menționate mai sus, pentru buna desfășurare a Turului Ciclist al Sibiului.

Turiștii care intenționează pe 8 iulie să ajungă la Sibiu trebuie să țină cont de restricțiile de circulație anunțate, atât pe Transfăgărășan, cât și pe Valea Oltului, care se va închide pentru o lună, dar și de lucrările care se efectuează în această perioadă la calea ferată din nordul județului, între Ocna Sibiului și Loamneș.

Accesul pentru turiști pe calea ferată dinspre nordul județului, dinspre municipiul Mediaș, spre Sibiu nu se poate face din cauza unor reparații la calea ferată. Circulația trenurilor se desfășoară, în perioada 1 iulie – 9 august, în condiții speciale pe secția CF Sibiu – Copșa Mică, cu transbordare auto a călătorilor pe intervalul Ocna Sibiului – Loamneș, unde s-a deschis șantierul pentru lucrări de tip Quick Wins, potrivit unui comunicat al CFR SA.

„Transmitem scuze călătorilor pentru disconfortul creat și îi asigurăm că lucrările de tip Quick Wins sunt necesare pentru îmbunătățirea condițiilor de transport, scopul final fiind creșterea vitezei de circulație și a gradului de siguranță”, spun reprezentanții companiei.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro