În toată lumea fotbaliștii și suporterii solicită repornirea fotbalului și redeschiderea stadioanelor, indiferent ce măsuri restrictive ar presupune asta.

Și în România nerăbdarea crește cu fiecare zi, cu atât mai mult cu cât oprirea campionatului aduce și pierderi financiare importante. În plus, antrenorii își fac griji pentru jucătorii lor care, în imposibilitatea de a se antrena, riscă să-și iasă din formă și să aibă nevoie de mult timp pentru a reintra în ritm. Ultimul meci din Liga 1 de fotbal s-a jucat, în România, pe data de 9 martie.

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, nu are încă vești bune despre redeschiderea campionatului de fotbal din România. Acesta a spus că atunci când se va întâmpla asta, este posibil să se pună în practică un scenariu enunțat deja, acela de a testa toți jucătorii, timp de o lună, înainte de a-i lăsa să interacționeze în teren. Mai mult decât atât, se ia în calcul desfășurarea partidelor din campionat în prezența a doar 120 de suporteri.

„Lucrăm pe mai multe scenarii. Putem să ne gândim la 15 mai ca la un reper de repornire a activităților sportive, însă sistemul va fi unul de izolare, va debuta cu faza de pregătire, în niciun caz cu competiții. O lună de zile vor fi testați, apoi vor porni antrenamentele cu un număr redus de participanți. Doar dacă condițiile ne vor permite să trecem mai departe, vom face acest lucru. La sporturile de echipă e risc epidemiologic ridicat. Momentul mult așteptat va fi mult mai târziu, competiția națională de fotbal va fi reluată, suntem obligați să fim optimiști”, a declarat Ionuț Stroe într-o intervenție la Digi 24.