Italia are noi restricții pentru cetățenii nevaccinați.

Noua tulpină de Omicron aduce din ce în ce mai multe probleme în întreaga lume, iar populația este sfătuită să se vaccineze pentru a face față bolii.

Peste 80 % din populația Italiei este vaccinată, dar problema cu virusul încă nu s-a terminat. Persoanele nevaccinate reprezintă un pericol, putând lua mai ușor boala și având simptome mai grave. Autoritățile au decis să înăsprească restricțiile de COVID-19 pentru persoanele nevaccinate. Astfel că aceștia nu au voie în restaurante și nici să zboare intern. Regulile noi au intrat în vigoare odata cu redeschiderea școlilor din întreaga țară.

Majoritatea școlilor din țară și-au deschis porțile unui nou semestru la îndemnul guvernului, deși directorii, primarii sau sindicatul medicilor nu au dorit acest lucru. S-a cerut amânarea revenirii la cursuri cu încă două săptămâni, pentru ca situația epidemiologică să ajungă pe un făgaș normal. Walter Ricciardi, expert în sănătate publică  a descris situația ca fiind „explozivă”, iar școlile trebuiau să rămână închise. Nici virusologul Fabrizio Pregliasco nu este mulțumit de situația actuală în legătură cu deschiderea școlilor.

„Virusul se află într-o fază exponențială. Redeschiderea școlilor va aduce un stres suplimentar și mă tem că numărul de infecții va crește cel puțin până la sfârșitul lunii ianuarie”, a declarat virusologul Fabrizio Pregliasco.

Pixabay

Papa Francisc susține vaccinarea

Papa Francisc a condamnat public dezinformarea nefondată cu privire la vaccinurile împotriva COVID-19. Acesta susține campaniile de imunizare și numește asistența medicală drept o obligație morală la care toți cetățenii ar trebui să se supună. Discursul a fost adresat în cadrul corpului diplomatic de la Vatican.

Regatul Unit a efectuat un studiu care susține că celulele T din răcelile obișnuite protejează împotriva COVID-19 și poate ajuta la crearea de noi vaccinuri. Între timp, India a început să administreze prima doză de vaccin muncitorilor din prima linie și persoanelor în vârstă. Tulpina Omicron a crescut numărul de infecții de până la opt ori în țară.

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.