Reclamă
Reclamă

Traficul rutier va fi restricționat, începând din 6 iulie, în zona Piața Montreal – Piața Presei Libere din Capitală, din cauza unor lucrări la viitoarea stație de metrou Piața Montreal de pe Magistrala M6. Restricțiile sunt estimate să rămână în vigoare până la începutul lunii septembrie.

„Pentru activități de execuție în cadrul contractului «Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6. 1 Mai-Otopeni). Proiectare și execuție structură de rezistență stații, galerii și tuneluri. Lotul 1.1 – 1Mai – Tokyo», Metrorex anunță restricții de trafic rutier, programate să intre în vigoare la data de 06.07.2024 până la 07.09.2024. Măsura restricționării traficului este impusă de planul de lucrări pentru viitoarea stație de metrou Piața Montreal de pe aliniamentul viitoarei Magistrale M6, Secțiunea Sud. Orice modificare eventuală care ar putea interveni pe parcurs va fi anunțată printr-o informare actualizată”, a transmis, vineri, Metrorex, potrivit News.ro.

Restricția de circulație se va institui în zona Piața Montreal – Piața Presei Libere și constă în ocuparea celor trei benzi de circulație existente pe Bd. Mărăști, pe relația Piața Montreal – Piața Presei Libere.

Reclamă

Devierea traficului va fi semnalizată prin instalarea unor panouri informative în intersecțiile: Bd. Ion Mihalache – Str. Aviator Popișteanu, Str. Aviator Popișteanu – Bd. Expoziției, Str. Parcului – Bd. Expoziției – Str. Aviator Traian Vasile, Bd. Mărăști – Str. Alexandru Constantinescu și Bd. Mărăști – Bd. Mareșal Alexandru Averescu.

Pentru pietoni, traversarea se va asigura pe la trecerile existente în capetele tronsonului de drum restricționat. Operațiunile pregătitoare devierii de trafic se vor executa cu suportul și sub supravegherea Brigăzii Rutiere.

Potrivit Metrorex, Magistrala 6 va asigura legătura directă de la Gara de Nord la Aeroportul Internațional Otopeni, fără transbordare la stația 1 Mai. Aceasta va avea un traseu de 14,2 kilometri și va cuprinde 12 stații de metrou: Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I. C. Brătianu, Aeroportul Internațional „Henri Coandă”.

Proiectul „Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni, Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni” este unul de utilitate publică, de interes național, conform Hotărârii Guvernului nr. 496/2017, cu modificările și completările ulterioare, prin care se asigură nevoile de mobilitate ale persoanelor prin dezvoltarea rețelei de transport trans european (TEN-T), finanțat din fonduri externe rambursabile și nerambursabile.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro