Reclamă
Reclamă

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că, în perioada 21.06.2024-24.06.2024, între orele 10.00 și 20.00, vor fi impuse restricţii de tonaj pe anumite sectoare de autostrăzi, drumuri expres şi drumuri naţionale din cauza temperaturilor extreme care se vor situa între 33-37 grade Celsius.

Circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone va fi interzisă în 21 de județe. Potrivit CNAIR, măsura este dispusă în conformitate cu prevederile articolului 44 alin. 2 și 3 din Ordonanţa de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, care stabilește că administratorul drumului poate interzice temporar circulaţia vehiculelor grele în judeţele afectate de codul portocaliu.

Pe perioada restricţiilor, vor fi exceptate utilajele proprii ale CNAIR și cele închiriate de la firmele cu care compania are contracte de lucrări în derulare.

Reclamă

„Precizăm faptul că în funcţie de evoluţia condiţiilor meteorologice restricţiile pot fi ridicate, menţinute sau prelungite”, a transmis CNAIR.

Meteorologii au emis noi avertizări cod galben şi cod portocaliu şi anunţă că valul de caniculă continuă joi şi vineri, cu temperaturi ce pot ajunge la 39 de grade Celsius, iar noaptea nu coboară sub 20 de grade.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro