Reclamă
Reclamă

Un restaurant grecesc de pe plaja Platis Gialos din Mykonos, DK Oyster, a ajuns ținta criticilor aspre după ce doi turişti au fost şocaţi când au primit o notă de plată de 811 euro pentru două băuturi.

Restaurantul, cunoscut pentru prețurile sale exorbitante, se descrie ca fiind „o saga modernă de răsfăț”. Însă turiștii care frecventează insula Mykonos, deja renumită pentru exclusivism și prețuri ridicate, acuză localul de practici abuzive.

Într-o recenzie postată pe Tripadvisor în luna mai, o turistă, Lori E., a scris: „Țeapă totală! Asigurați-vă că primiți chitanță înainte de a pleca și verificați-vă cardul de credit, pentru că taxează în plus”. Turista spune că a fost convinsă să comande băuturi de la renumitul local datorită ofertei cu șezlonguri gratuite. „Am comandat 2 băuturi pe care le-am văzut ulterior în meniu și costau 51 de euro fiecare. Și de parcă asta nu era deja absurd, când ne-am întors în State am constatat că, de fapt, am fost taxați cu 876 de dolari (811 euro). PENTRU 2 BĂUTURI!!!”, a declarat Lori E.

Reclamă

Cei doi turiști încearcă acum să conteste nota uriașă împreună cu compania de la care au cardul de credit, mai cu seamă că nu au primit o copie a chitanței. Deși perceperea de prețuri mari nu este ilegală în Grecia, reglementările UE impun ca restaurantele să anunțe prețul total înainte de a solicita plata.

Managerul DK Oyster, Dimitrios Kalamaras, își apără frecvent tarifele uriașe răspunzând recenziilor de pe Tripadvisor. El a scris, ca răspuns la recenzia postată de Lori: „Șezlongurile noastre vin gratuit cu o consumație minimă, așa că încurajăm toți vizitatorii să verifice meniurile înainte de a face comanda. Aș dori să menționez că meniurile noastre sunt afișate pe tabele de lângă intrare, care arată prețurile preparatelor și băuturilor noastre.”

Restaurantul din Mykonos nu este străin de acuzații de „înșelătorie”, motiv pentru care Tripadvisor a adăugat pentru această locație un „avertisment de siguranță”, lucru pe care îl face extrem de rar. În 2019, un turist american a fost șocat după ce a primit o notă de plată de 836 de euro pentru niște calamari și beri, postând un avertisment cu majuscule „EVITAȚI ACEST LOC CU ORICE PREȚ!”

În 2022, o mamă și fiica ei au ajuns în justiție împotriva restaurantului, după ce au plătit aproape 600 de euro pentru două mojito și o farfurie cu picioare de crab. Brenda Moulton și avocatul fiicei ei, Kaylea, au afirmat că mai mulți clienți au fost amenințați atunci când au refuzat să plătească notele exagerat de mari.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro