Reclamă

Într-un prezent în care timpul a devenit principalul dușman, activitățile zilnice s-au transformat pentru fiecare într-un adevărat maraton. Astfel, după toata tevatura cotidiană la care iei parte zilnic, oboseala resimțită la final de zi, nu își are întotdeauna cauza în efort fizic. Mai exact, organismul tău s-au putea confrunta cu câteva lipsuri care îl împiedică din a funcționa la parametrii optimi.

Corpul tău are nevoie de aportul de magneziu

Lipsa energiei, a concentrării sau oboseala cronică au directă legătură cu vitaminele, mineralele și nutrienții din organismul nostru. Dintre acestea toate, lipsa de magneziu, cauzează starea de epuizare fizică și deseori chiar psihică. Procesul care are loc în organismul tău atunci când celulele sunt secate de această vitamină, duce de fapt la starea de oboseală.

Dacă receptorii identifică un nivel scăzut de magneziu în corp, aceștia trag semnalul de alarmă pentru „aprovizionare”. Astfel, sunt utilizate rezervele de magneziu din oase și ficat. De aici și durerea apăsătoare de cele mai multe ori a membrelor atunci când suntem obosiți.

Alte consecințe ale lipsei acute de magneziu

Deși pare hilar, lipsa acestei vitamine esențiale organismului duce și la stări de insomnie, iar uneori chiar apatia sau depresie. Mai exact, oboseala adunată în timp se acutizează, astfel încât organismul tău devine epuizat fizic și psihic. Stările de confuzie sau dificultățile de concentrare sunt de asemenea consecințe ale acestui dezechilibru la nivelul celulelor.Pentru prevenirea acestora îți poți lua aportul de magneziu printr-o alimentație echilibrată.

Alimentele bogate în conținutul de magneziu sunt: migdalele, semințele de floarea soarelui, hrișca, mazărea, făina de ovăz,bananele sau spanacul.De asemenea, tonul, somonul sau carnea de curcan au un conținut de magneziu ridicat.Dacă deja te confrunți cu un deficit te magneziu, te poți adresa medicului pentru a te îndruma spre un anumit tip de suplimente. Acestea îți pot îmbunătăți tensiunea arterială, scădea riscul apariției bolilor de inima sau chiar nivelul glicemiei.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro