Reclamă

Republica Moldova își închide spațiul aerian. Doar pentru aeronavele civile însă. Acestea nu vor mai avea posibilitatea de a zbura în perimentrul țării. Decizia va fi pusă în aplicare pentru o perioadă determinată însă.

Republica Moldova își închide spațiul aerian

Aeronavele civile nu vor mai putea zbura pe raza teritoriului Republicii Moldova. Acest lucru se va întâmpla începând cu data de 1 iunie. Motivele din spatele astfel de măsuri drastice țin de securitatea națională.

Totul în contextul în care Republica Moldova va găzdui un summit la care vor lua parte liderii europeni.

Decizia a fost luată de Autoritatea de Aviație Civilă.

În statul vecin, pe perioada desfășurării summit-ului vor ajunge 47 de președinți, șefi de guvern sau ai altor instituții de stat. Aceștia vor lua parte la summit-ul Comunității Politice Europene.

Structura are la bază reunirea statelor membre ale UE și ale altor 17 țări europene.

Pentru a asigura securitatea aviatică, zborurile tuturor aeronavelor civile vor fi interzise deasupra întregului spaţiu aerian al Republicii Moldova”, au precizat reprezentanții Autorității Aviatice Civile.

Perioada în care spațiul aerian din Republica Moldova va fi închis este însă limitată. Mai concret, este vorba strict de o singură zi, 1 iunie. Cursele pentru avioanele de linie se vor redeschide în dimineața zilei de 2 iunie la ora 7:00. În tot acest interval vor ateriza în Republica Moldova doar avioanele care vor aduce oficialitățile la Chișinău.

Și circulația rutieră va avea anumite restricții

Autoritățile au luat decizia de a înăspri regulile și legat de siguranța rutieră. Astfel, va fi interzis accesul mașinilor în parcarea Aeroportului Chișinău.  Acest lucru se va întâmpla începând cu data de 25 mai.

Și pietonii au primit directive pentru perioada desfășurării summit-ului. Oamenii sunt îndemnați să poarte asupra lor cartea de identitate. De asemenea șoferii vor fi nevoiți să evite rutele principale.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro