Războiul din Ucraina face tot mai mult victime. Probleme uriașe au apărut și la nivel global, iar, Republica Moldova pare să fie o victimă colaterală. O dronă rusească a căzut pe teritoriul statului de peste Prut. 

Conflictul din Ucraina a început din 24 februarie și pare că nu se mai termină. Rusia atacă tot mai mult și a ajuns chiar în statul vecin, în Republica Moldova. În acest fel, statul se simte amenințat și sunt încălcate protocoale de ordin internațional.

Racheta lansată de către Rusia viza un baraj ucrainean aflat la zece kilometri de locul în care a căzut ea, în satul Naslavacea, aflat la graniță. Se pare că armata ucraineană a reușit să o doboare, dar a fost în Republica Moldova.

Nu există victime, dar sunt multe pagube materiale. Pericolul de inundație este exclus fiindcă nu a vizat barajul, ci elementele din sistemul său. Mai multe case au fost afectate, explozia fiind destul de mare.

,,Ministerul Afacerilor Interne informează că a luat toate măsurile de protecție, cu privire la racheta care a căzut pe teritoriul localității Naslavcea. În această dimineață, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la hotar cu Ucraina.

La moment nu sunt înregistrate victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse”, a transmis Ministerul Afacerilor Interne de la Chișinău.

Social media

Un baraj din Ucraina era vizat de drona rusească

Racheta lansată de Rusia viza barajul din apropierea graniței cu Republica Moldova. Nu există niciun risc de inundație, dar s-au produs daune materiale.

„Autoritățile ucrainene au informat că în această dimineață a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc1, de pe teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 10 km de barajul Naslavcea. Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice. Autoritățile ucrainene anunță că nu există pericol de inundații.”, au mai transmis autoritățile din Republica Moldova.