Reclamă

Tutunul este o substanță periculoasă, iar efectele sale sunt înspăimântătoare. Aceasta creează o dependență puternică și distruge organismul persoanei care o consumă. Există diverse metode de a renunța definitiv la fumat. Una dintre acestea este terapia cu laser.

Aceasta este o tehnică eficientă și sigură pentru pacient. Iată 3 lucruri pe care poate nu le știați despre terapia cu laser pentru renunțarea la fumat.

Terapia cu laser: un tratament non-invaziv, fără medicamente

Fumatul nu este un lucru ușor de eliminat. Pacienții se tem de obicei de efectele secundare ale tratamentelor medicamentoase existente. Din fericire, terapia cu laser poate fi folosită pentru a renunța la fumat fără efecte secundare.

Terapia cu laser este una dintre cele mai eficiente modalități de a renunța la fumat. Este, de asemenea, un tratament neinvaziv, fără risc de rănire. Laserul vizează mai întâi punctele de presiune din urechi. Acesta emite apoi un fascicul de lumină de mai puțin de 60 de wați pentru a le activa.

Sursa: Social media

Terapia cu laser are două avantaje. Pe de o parte, face posibilă atingerea punctelor dorite fără a provoca daune. Pe de altă parte, întregul proces se face la o scară prea mică pentru a alerta sistemul nervos. Pacientul nu simte nicio durere.

Un alt aspect notabil este că procedura cu laser pentru a renunța la fumat nu include niciun medicament. Prin urmare, nu există niciun risc de dependență în urma tratamentului. De asemenea, elimină inconvenientul de a consuma substanțele chimice conținute în medicamente.

Laserul țintește receptorii de nicotină din creier

Există receptori de nicotină în creierul uman. Atunci când o persoană consumă tutun, nicotina din tutun se leagă de acești receptori. Acest lucru duce la eliberarea de dopamină, o substanță produsă de creier care dă un sentiment intens de plăcere. Această reacție chimică este cea care face ca tutunul să creeze dependență. Nicotina este capabilă să ajungă la receptori deoarece acționează ca un neurotransmițător natural.

Tratamentul cu laser este capabil să neutralizeze această caracteristică. Datorită fasciculului său concentrat, acesta emite microvibrații care stimulează plexul nervos în puncte specifice. Aceste puncte sunt de fapt terminații nervoase din urechi. Acestea sunt conectate la creier și la receptorii de nicotină de acolo. Prin urmare, laserul acționează asupra receptorilor fără a stresa pacientul sau a crea efecte secundare asupra creierului.

Este nevoie doar de două sau trei ședințe pentru a renunța definitiv la fumat

Terapia cu laser nu este doar foarte eficientă, ci și foarte rapidă. De obicei, este nevoie de doar două sau trei ședințe cu laser pentru ca pacientul să se lase complet de fumat. În plus, aceste sesiuni durează de obicei o oră. Acesta este un adevărat record în comparație cu tratamentele medicamentoase. Terapia cu laser are o rată de succes de 80% până la 85%. Cu toate acestea, eficacitatea sa depinde în mare măsură de pacient. Este esențial ca pacientul să fie hotărât și să aibă voința de a rămâne pe cale.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro