Temperaturile ating cote ridicate, iar disconfortul termic este resimțit de adulți, vârstnici sau copii deopotrivă. Mișcarea poate deveni în astfel de cazuri periculoasă putând să îți influențeze starea de sănătate însă nu într-un mod pozitiv. Dacă nu vrei să oprești pentru această perioadă rutina de sport, iată câteva variante care te pot ajuta.
Alege momentul potrivit al zilei pentru a face sport
Evită să faci exerciții fizice în timpul orelor de vârf când soarele este cel mai puternic. Dacă ești o persoană matinală, ideal ar fi să faci mișcare înainte de zorii zilei.
Hidratarea, factor important
Începe să te hidratezi cu câteva ore înainte de a începe activitatea fizică. Continuă să bei apă inclusiv în timpul exercițiilor chiar dacă nu simți sete. În cazul activităților fizice intense și prelungite, poți opta și pentru băuturi izotonice pentru a-ți reechilibra electroliții pierduți prin transpirație.
Alege locații bine ventilate sau umbrite
Dacă exercițiile tale necesită antrenament în aer liber, caută zone cu umbră. Acest aspect este imperios necesar pentru a evita supraîncălzirea.
Înlocuiește antrenamentele în aer liber cu sesiuni în săli de sport climatizate. De asemenea, încearcă sporturi acvatice pentru a te răcori în timpul exercițiilor.
Adaptează intensitatea exercițiilor
Redu considerabil intensitatea activităților fizice în perioadele de caniculă. Optează pentru antrenamente mai scurte și mai ușoare. Evită eforturile intense și acordă-ți suficient timp pentru a te odihni și a te recupera.
Echipament potrivit
Alege haine lejere, din materiale care permit pielii să respire, și utilizează ochelari de soare.Nu ar trebui să neglijezi nici crema de protecție solară cu un factor ridicat pentru a preveni arsurile solare.
Ia măsuri rapide la cel mai mic indiciu care arata că îți pui sănătatea în pericol
Dacă simți amețeală, greață sau dureri de cap, întrerupe imediat activitatea și caută o zonă umbrită pentru a te odihni și a te răcori. Corpul tău îți va transmite cu siguranță semnale în acest sens.