Reclamă
Reclamă

Într-o răsturnare dramatică de situație, renumărarea voturilor în orașul Săcueni din județul Bihor a schimbat soarta alegerilor locale. După ce inițial primarul în funcție pierduse cu o diferență de câteva voturi, renumărarea a confirmat victoria acestuia cu un singur vot avans.

„Nouă voturi a fost diferența între actualul edil din Săcueni și candidatul Alianței Maghiare din Transilvania, în favoarea celui de-al doilea. Acesta însă nu a apucat să se bucure foarte mult de acest rezultat, pentru că candidatul UDMR, edilul în funcție, a cerut renumărarea voturilor,” a declarat jurnalistul Digi24, Bogdan Băcilă.

După cererea de renumărare, sute de susținători ai candidatului Alianței Maghiare din Transilvania au organizat proteste în fața primăriei, cerând ca rezultatul inițial să fie menținut și solicitând actualului primar să părăsească funcția. Tensiunile nu s-au încheiat nici după anunțarea rezultatului renumărării.

Reclamă

Liderul Alianței Maghiare din Transilvania a explicat săptămânalului Bihoreanul că schimbarea rezultatului s-a datorat anulării unor voturi care nu aveau ștampila de control a secției de votare, atribuirea incorectă a altor voturi și descoperirea unui vot pierdut într-o secție.

Alianța Maghiară din Transilvania intenționează să depună contestație la Biroul Electoral Județean și a anunțat că va solicita o nouă renumărare a voturilor. De asemenea, se discută despre posibile plângeri penale în legătură cu aceste nereguli. Atmosfera în Săcueni continuă să fie tensionată.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro