Reclamă
Reclamă

Ministra Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat că instanța malteză va rejudeca predarea fugarului Paul-Philippe al României. „Instanța a admis apelul formulat de parchet, a desființat hotărârea de refuz al predării și a trimis cauza la rejudecare. Acesta rămâne în arest până la pronunțarea unei soluții definitive, cererea de eliberare pe cauțiune fiind respinsă tot astăzi”, a adăugat ea.

Ministra a detaliat situația într-o informare de presă a Ministerului Justiției: „Sunt în măsură să vă furnizez informații, de astăzi, de la justiția din Malta. Predarea fugarului Paul-Philippe al României se va rejudeca. Instanța a admis apelul formulat de parchet, a desființat hotărârea de refuz al predării și a trimis cauza la rejudecare. Acesta rămâne în arest până la pronunțarea unei soluții definitive, cererea de eliberare pe cauțiune fiind respinsă tot astăzi. Mulțumesc tuturor celor care au făcut demersurile necesare și au fost implicați în această procedură. Așteptăm etapele următoare”.

Săptămâna trecută, Ministerul Justiției a informat că o nouă solicitare a lui Paul-Philippe al României de a fi eliberat a fost respinsă de către Curtea Constituțională a Maltei. Acesta rămâne în arest până la judecarea definitivă a cererii de predare, programată pentru 17 iunie.

Reclamă

Paul-Philippe al României este căutat pentru a executa o pedeapsă cu închisoarea pentru corupție. Condamnat la aproape 3 ani și jumătate în 2020 pentru corupție legată de restituirea ilegală a unor bunuri imobiliare din apropierea Bucureștiului, el a fugit din România și a fost descoperit abia în iunie 2022 la Paris. Ulterior, o Curte de Apel a refuzat extrădarea sa în România.

În prezent, Paul al României locuiește în Italia, dar a fost reținut luna trecută în Malta, unde venise pentru o conferință, în baza unui mandat european de arestare.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro