Reclamă
Reclamă

Regulile primei dezbateri televizate din campania electorală între Joe Biden și Donald Trump, programată pentru 27 iunie, au fost făcute publice sâmbătă de CNN. Dezbaterea va dura o oră și jumătate, se va desfășura fără public și va include microfoane dezactivabile pentru a respecta timpii de vorbire.

Duelul principalilor candidați la alegerile prezidențiale americane va avea loc în Atlanta, Georgia, mult mai devreme decât de obicei.

Canalul CNN a indicat, în anunțul său din luna mai, că dezbaterea va avea loc fără prezența publicului, o formulă preferată de Joe Biden. În plus, echipele de campanie ale ambilor candidați au acceptat o serie de alte măsuri, printre care recurgerea la pupitre identice și utilizarea microfoanelor dezactivabile.

Reclamă

„Microfoanele vor fi puse în surdină pe întreaga durată a dezbaterii, cu excepția celui al candidatului căruia îi vine rândul să vorbească”, precizează CNN. Prezentatorii, Jake Tapper și Dana Bash, „vor utiliza toate instrumentele aflate la dispoziția lor pentru a face să fie respectat timpul de vorbire și a garanta o discuție civilizată”.

Dezbaterea de 90 de minute va fi întreruptă de două pauze publicitare, iar echipele de campanie nu vor putea interacționa cu candidații în cursul acestor pauze, indică de asemenea canalul TV, citat de Agerpres. Notițele scrise dinainte vor fi interzise pe platou, dar „candidații vor primi un pix, un blocnotes și o sticlă cu apă”.

Președintele democrat și predecesorul său republican s-au pus de acord pentru a dezbate de două ori înaintea alegerilor prezidențiale din 5 noiembrie, în 27 iunie și în 10 septembrie. Cea de-a doua dezbatere va fi organizată de canalul ABC.

„El spune că vrea o nouă dezbatere împotriva mea. În acest caz, fă-mi plăcerea, amice. Eu voi face chiar de două ori”, lansase la jumătatea lunii mai Joe Biden într-un mesaj video ofensiv. Donald Trump, care cerea de mult timp un duel televizat, a răspuns imediat: „Spune-mi când și voi fi acolo. Sunt gata de luptă!”

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro