Reîncălzirea alimentelor este un lucru care ne poate da bătăi de cap.
Chiar și cea mai mică greșeală ne poate strica gustul și textura alimentelor. Este imposibil să nu sjungem să mâncăm resturi de mâncare. Iar deseori au un gust mai bun decât în ziua în care a fost gătită. Dar de ce? Ei bine, asta înseamnă că ai reîncălzit mâncarea așa cum trebuia! Și ar trebui să-ți iasă așa de fiecare dată, nu doar din greșeală.
De ce este importantă reîncălzirea corectă?
Reîncălzirea alimentelor rămase sau a alimentelor gătite într-un mod greșit poate provoca unele implicații grave. Precum infecțiile stomacale și toxiinfecțiile alimentare. Încălzirea alimentelor la temperatura potrivită poate ucide germenii. Și, în același timp, poate menține nutriția alimentelor.
Mâncarea fierbinte este cheia succesului
Reîncălzirea nu înseamnă doar încălzirea alimentelor timp de 30 de secunde sau puțin mai mult. Nu facem popcorn. Mai degrabă este un proces elaborat în care mâncarea ar trebui să fie la fel de fierbinte precum era în timpul gătirii. Asigurați-vă că mâncarea este fierbinte (până la aburi) și este consumată imediat. Astfel, vă asigura-ți că bacteriile nu au loc să se înmulțească.
Răcește înainte de a încălzi
Dacă vă planificați mesele în avans, asigurați-vă că lăsați alimentele să se răcească timp de cel puțin două ore imediat după gătire. Acoperiți alimentele și puneți-le la frigider după ce mâncarea atinge temperatura normală a camerei. Același truc este aplicat atunci când alimentele sunt reîncălzite. Scoateți alimentele din frigider și lăsați-le să ajungă la temperatura camerei. Apoi reîncălziți în cuptorul cu microunde sau peste o tigaie.
Nu abuzați
Când reîncălziți alimentele din nou și din nou, alimentele își pierd nutrienții și, de asemenea, crește șansele de intoxicație alimentară. Acesta este motivul pentru care experții în alimentație sugerează să încălziți alimentele o singură dată și la temperatura potrivită.
Cheia pentru reîncălzirea alimentelor congelate
Reîncălzirea alimentelor congelate este sigură numai atunci când este urmat un proces adecvat. Reîncălzirea alimentelor congelate durează mult mai mult timp pentru a se încălzi. Deci putem să fim tentați să nu încălzim așa cum trebuie. Asigurați-vă că mai întâi dezghețați alimentele. Astfel încât să le puteți reîncălzi corect. Cu toate acestea, puteți găti fără a trece prin procesul de decongelare. Dar nu uitați să petreceți mai mult timp reîncălzind alimentele până când devin fierbinți.
Reîncălziți în loturi
Acesta este un truc simplu pentru a găti mâncarea. Dacă o încălziți într-un cuptor cu microunde. Cel mai bun mod de a vă asigura că alimentele sunt reîncălzite corect este tăierea lor în bucăți mici sau încălzirea lor în loturi mici.