Diete drastice, înfometare, ore de sport la sală fără un plan de alimentație stabilit și în final… eșec! Toate fac parte din etapele prin care cu siguranță o persoană care vrea să piardă în greutate a trecut. Din nefericire, nu doar fizicul și psihicul au de suferit atunci când se duce o astfel de luptă ci și sănătatea. Cu puțină disciplină și un plan bine stabilit se poate slăbi cu succes! Principiul eficient care stă la baza oricărei diete și care poate fi folosit de oricine în procesul de a slăbi este deficitul caloric.
Mai exact, organismul va primi mese regulate, sănătoase, conținând un număr mai mic de calorii decât are acesta nevoie în mod normal pe zi.
Nu trebuie să reduci drastic caloriile!
Este important de știut că o persoană de sex feminin trebuie să consume zilnic nu mai puțin de 1200 de calorii. În cazul bărbaților este esențial ca numărul zilnic de calorii să ajungă la 1800. A exagera și a reduce mai mult numărul minim de calorii necesare unui organism sănătos poate veni pe termen scurt cu urmări precum amețeală, insomnii, frustrare, căderea părului. Pe termen lung, privarea corpului de la a se hrăni cu suficienți nutrienți poate aduce boli grave.
Mișcarea, apa și vitaminele rămân aliații siluetei tale!
Chiar dacă ai rezultate mulțumitoare în pierderea grăsimii prin deficitul caloric, nu uita că este esențial să ții cont și de restul elementelor importante intr-un proces de slăbire. Este vital să faci mișcare zilnic, pentru ca tonusul tău să fie unul de invidiat. Slăbirea fără sport va lăsa la nivelul pielii urme de care nu vei putea scăpa decât cu ajutorul chirurgului ( piele în exces). Consumul de apă zilnic este de asemenea esențial hidratării mai ales la nivelul pielii.Necesarul zilnic de vitamine pe care nu reușești să îl iei din alimentație îl poți suplini prin tablete, administrate doar cu îndrumarea medicului specialist.
Chiar dacă dieta deficitului caloric presupune ideea că poți consuma orice aliment cu condiția să te încadrezi în necesarul zilnic de calorii este extrem de important să te concentrezi mai mult pe consumul de carne și brânzeturi slabe, fructe, legume, semințe.