Cântărețul de muzică folk a murit, luni, la vârsta de 68 de ani și astăzi, 30 decembrie, Victor Socaciu va fi condus pe ultimul drum de către familie prieteni și fanii care l-au iubit necondiționat până la ultima suflare.

Soția lui, Brândușa Simion, ar fi vrut să îl înmormânteze la Cimitirul Bellu din București, dar Victor Socaciu nu a dorit să își ducă somnul de veci printre mare staruri îngropate acolo așa cum se aștepta toată lumea.

1. Regretatul Victor Socaciu este condus, astăzi, pe ultimul drum

Potrivit spuselor Marinei Almășan, fosta soția a lui Victor Socaciu își dorea să fie înmormântat la Cornu iar familia a decis să i-o onoreze.

„Înmormântarea va fi joi la ora 12:00 la Cornu pentru că asta a fost ultima lui dorință, a fost locul unde ne-am petrecut cei mai frumoși ani împreună, acolo a vrut să fie înmormântat.

Eu mi-aș fi dorit și poate și copiii să fie înmormântat la Bellu, dar dacă asta a fost ultima lui dorință eu nu-mi permit să o încalc nici măcar cu gândul”,a spus Brândușa Simion, soția sa.

2. De ce a murit, de fapt, Victor Socaciu

Victor Socaciu și-a petrecut ultimele șapte săptămâni din viață în spital. El suferise un transplant de rinichi, iar în luna aprilie a avut COVID-19. Boala i-a provocat complicații ireversibile.

„A fost bine, a fost la spital pentru o intervenție minoră. Acolo a contractat o infecție nosocomială și cauza decesului a fost șoc septic”, a declarat Brândușa Simion, soția lui Victor Socaciu.

„A ajuns la spital pe 19 noiembrie. Avea un post-COVID, acumula pleurezie, lichid la plămâni, și am fost trei zile să facă un drenaj. Asta a fost intervenția pentru care am fost. Și de acolo, au apărut complicații. A avut multe momente în care și-a revenit și îmi spunea că vrea să ajungă la Bistrița pe 3 decembrie, că îl așteaptă acolo oameni”, a povestit Brândușa Simion.

Regretatul Victor Socaciu este condus, astăzi, pe ultimul drum. De ce nu a putut fi îngropat la Cimitirul Bellu
Facebook

3. Artistul ar fi luat bacterii rezistente la antibiotic din spital

Fiica lui Victor Socaciu spune că tatăl ei ar fi luat mai multe bacterii rezistente la antibiotice. Reprezentanții spitalului unde a fost internat Victor Socaciu spun că artistul a fost îngrijit corespunzător, iar medicii au făcut totul din punct de vedere medical.

„Ne asumăm când avem intervenții, se știe că în spitale sunt bacterii. Am vorbit chiar înainte să se interneze, cum a zis și Brândușa, vorbeam despre videoclipul piesei pe care a scos-o și vorbeam de niște planuri.  Nu se gândea nimeni la așa ceva”, a mărturisit Ana-Maria Socaciu, fiica lui Victor Socaciu.

„A avut simptome, dar nu așa de grave, a fost internat și a răspuns la tratament foarte bine, doar că plămânii au fost afectați și s-a ales cu această pleurezie”, a mai spus Ana-Maria Socaciu despre perioada în care tatăl ei a avut COVID, potrivit digi24.