Regina Elisabeta a-II-a este cea mai cunoscută persoană pentru felul uimitor în care reușește să își asorteze ținutele cu bijuteriile. Aceasta are o gamă întreagă de minunății pe care le folosește la diferite ocazii. Totuși, ceea ce îi place cel mai mult să poarte sunt perlele.

Se pare că perlele reprezintă o amintire foarte importantă pentru Regină. În cartea „Perlele Reginei„ Leslie Field vorbește despre colierul pe care Regina îl poartă în majoritatea timpului. Povestea a început pe timpul domniei Reginei Victoria. Aceasta oferea câte o perlă fetelor sale până la vârsta de 18 ani. După aceea, acestea își puteau crea singure colierele.

Tradiția a continuat, iar tatăl Reginei i-a oferit acesteia câte două perle în fiecare an, plus un lănțișor de platină. La încoronarea părinților săi din 1937. Regina și sora sa au purtat câte un colier de perle. Motivul pentru care aceasta iubește acest colier este că o duce cu gândul la părinții săi.

Regina Elisabeta a II-a folosește ginul pentru a-și îngriji bijuteriile

 

În cartea „The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe”, scrisă de autoarea Angela Kelly, a fost dezvăluit secretul Reginei. Mulți s-au întrebat cum reușește aceasta să își păstreze bijuteriile atât de curate și strălucitoare. Este atât de simplu. Femeia își curăță bijuteriile cu ajutorul ginului. Această băutură alcoolică dizolvă foarte bine praful și reziduurile aflate pe diamante, oferindu-le la final un aspect mult mai strălucitor.

Singurele care nu pot fi băgate în alcool de niciun fel sunt perlele. La contactul cu alcoolul, acestea își pierd strălucirea. Pentru colierul de perle, Regina folosește alte metode care momentan nu s-au aflat.