Casa Regală din Anglia a sărbătorit pe data de 20 noiembrie un eveniment deosebit. Regina Angliei, Elisabeta a II-a, a împlinit 72 de ani de căsătorie cu soțul său, Prințul Philip. 72 de ani! Aproape o viață de om!

Poveste de dragoste dintre cei doi este una foarte impresionantă, mai ales că deși s-au cunoscut la o vârstă destul de fragedă sunt încă împreună. Pentru ei, jurământul „până moarta ne va despărți” nu a fost doar o formalitate.

Dragostea dintre ei s-a născut pe când erau doar copii. Cei doi s-au cunoscut la nunta unei verișoare, pe când Regina avea doar 13 ani. Până când și-au unit destinele, cuplul a comunicat de-a lungul anilor prin scrisori și a așteptat ca tatăl Elisabetei, regele George al-VI-lea să își dea acordul.

S-au căsătorit pe când Elisabeta era încă prințesă, în anul 1947, iar de atunci și-au jurat iubire veșnică și sunt încă împreună. Cei doi au avut o relație deosebită, iar nunta lor a fost un eveniment foarte așteptat de britanici. În ziua nunții, regina a purtat o rochie de satin albă, care a rămas în istorie ca un icon al modei din perioada respectivă.

Încă de la începutul relației, Elisabeta a II-a a fost de-a dreptul îndrăgostită de Philip, adesea descriindu-l în scrisorile sale ca fiind un înger și un om foarte plăcut. Ca simbol al legăturii și al iubirii lor, regina poartă încă minunatul inel de logodnă cu diamant pe care l-a primit de la soțul său.

Cuplul are în prezent 4 copii, 8 nepoți și 8 strănepoți.