Reclamă
Reclamă

Bahareh Zare Bahari, o frumoasă tânără din Iran, și-a petrecut ultimele două săptămâni în aeroportul din  Manila, capitala statului Filipine. Fata este o participantă la concursul de frumusețe care a fost organizat recent în oraș, însă acum este prea speriată să plece în Iran. Ea crede că dacă se va întoarce în țara sa natală, va fi omorâtă.

Departamentul de Imigrație din Filipine a făcut public săptămâna trecută anunțul conform căruia pe numele lui Bahari a fost emis un mandat de arestare internațional. Sursele oficiale sunt de părere că aceasta este o modalitate prin care Iranul încearcă să o reducă la tăcere din cauza modului în care s-a opus public în fața guvernului.

Cel mai greu de înțeles lucru în această situație este faptul că fata nu a mai fost în Iran de peste 5 ani. Este imposibil ca ea să aibă un caz de urmărire criminală în Iran, având în vedere că a trăit în Filipine în ultimii ani.

Fata s-a opus de-a lungul anilor guvernului din Iran, ducând campanii în mediul online și încurajând tinerele să lupte pentru drepturile lor. Înainte de a participa la concursuri de frumusețe, Bahari a fost profesoară. Încă de pe atunci încerca să le învețe pe fete că sunt egale băieților, inspirându-le încredere și încurajându-le să ia atitudine legat de modul în care sunt privite de societate.

Reclamă

Acum, Iranul îi solicită să răspundă pentru acțiunile sale. Bahari este în prezent studentă în Filipine, însă își dorește să nu fie deportată și să primească adăpost.

 

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro