Regele Charles al III-lea a anunțat că-și amână vizita pe care trebuia să o facă în Franța. Monarhul nu va fi primit de Emmanuel Macron din cauza protestelor tot mai periculoase ce au pus stăpânire pe întreaga țară.

Regele Charles urma să-și înceapă prima vizită oficială în Franța efectuată în calitate de monarh duminică, 26 martie. Doar că din cauza protestelor violente, care au paralizat țara și au mobilizat forțele de ordine în stradă, Maiestatea Sa a decis să amâne deplasarea.

Decizia a fost luată atât de partea britanică, cât și de cea franceză. S-a considerat că situația din Franța este mult prea periculoasă pentru ca Regele Charles să-și poată desfășura vizita. El urma să fie primit la Palatul Versailles de Emmanuel Macron.

Cum manifestațiile din stradă sunt tot mai violente, nu este clar când monarhul Marii Britanii va ajunge în Franța. Așa că Președinția Franceză nu a transmis când va fi reprogramată întâlnirea dintre Charles și Macron.

Decizia a fost luată de guvernele francez și britanic după o discuție între președintele francez și Rege (…) Vrem ca majestatea sa să fie primit în condiții care corespund relației noastre prietenoase, astfel că vizita va fi reprogramată cât mai curând cu putință., a transmis Președinția Franceză.

3 milioane de oameni în stradă. Franța, paralizată de greve

De 11 zile, francezii protestează față de reforma pensiilor, impusă cu forța de Guvernul lui Macron. Noua lege a pensiilor implică faptul că oamenii vor muncii cu doi ani mai mult, în ciuda faptului că Franța are cea mai mică vârstă de pensionare din Europa. Mai exact, în loc de 62 de ani, aceștia se vor pensiona la 64.

Doar că decizia executivului a înfuriat populația și în special sindicatele din țară, care au paralizat sectoare importante de servicii. Vineri, 25 martie, peste 3 milioane de persoane au ieșit în stradă, iar protestele sunt așteptate să continue și în aceste zile.

Francezii cer renunțarea la reformă, dar Macron și Guvernul său au anunțat deja că nu vor face asta. Președintele a transmis că violența manifestațiilor nu va descuraja puterea țării să renunțe la această decizie, care este văzută drept una necesară pentru sistemul de pensii.