Reclamă
Reclamă

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii și Regina Camilla i-au întâmpinat, marți, la Londra, pe împăratul Japoniei Naruhito și soția sa, marcând începutul unei vizite de stat de trei zile, care include o paradă militară, o procesiune a trăsurilor și un banchet de stat. Este prima vizită de stat găzduită de Regele Charles după diagnosticul său de cancer.

Prințul William a călătorit la hotelul în care stăteau împăratul japonez, în vârstă de 64 de ani, și împărăteasa Masako, înainte ca trio-ul să sosească pentru o ceremonie de bun venit la Parada Gărzilor Cailor de marți, informează Reuters.

Cei doi șefi de stat au inspectat apoi Garda de Onoare, în timp ce rândurile de soldați în uniformele lor tradiționale stacojii și pălăriile din piele de urs neagră stăteau în căldura verii. Ulterior, au călătorit la Palatul Buckingham într-o trăsură condusă de cai, cu margini aurii.

Reclamă

Călătoria împăratului japonez urmărește să celebreze și să aprofundeze legăturile militare, culturale și științifice dintre cele două țări și a fost amânată încă din 2020 din cauza pandemiei. Vizita are loc acum, în perioada premergătoare alegerilor din Marea Britanie din 4 iulie, ceea ce înseamnă că unele dintre elementele politice obișnuite vor lipsi.

Nu va avea loc o întâlnire la Downing Street între împărat și prim-ministrul britanic Rishi Sunak, deși Sunak și liderul opoziției Kier Starmer vor participa amândoi la banchetul de stat de la Palatul Buckingham de marți seară.

Vizita vine într-un moment dificil pentru monarhia britanică, după ce Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer la începutul acestui an, iar soția lui William, Kate, urmează un tratament de chimioterapie pentru cancer. Cu atât mai mult, Prințesa Anne, sora mai mică a lui Charles, a suferit o accidentare la cap duminică, într-un incident despre care se crede că ar fi implicat un cal. Deși se așteaptă să se însănătoșească complet, ea s-a retras de la banchetul de stat.

Împăratul Naruhito a venit la Londra în 2022 pentru a participa la înmormântarea reginei Elisabeta și se declară un mare admirator al Marii Britanii. Acesta a studiat aici la începutul anilor 1980 și a vorbit despre bunătatea pe care i-au arătat-o familia regală britanică în acea perioadă, inclusiv despre o vizită la Castelul Balmoral din Scoția, unde Regele Charles l-a dus la pescuit.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro