Regele Charles a pus la cale un eveniment special prin prisma căruia a reușit să surprindă pe toată lumea.

Acesta și-a dorit să ia parte la un picnic în aer liber la care să poată lua parte și consăteni de ai lui. Numărul celor care au primit invitația de a sta în preajma monarhului a fost însă limitat.

Regele Charles, „român” printre români!

Relaxat, într-o ținută lejeră, cu binoclul la purtător și ochelari de soare, Regele Charles a ieșit pe ulițele satului lui.  Suveranul a petrecut astfel câteva zeci de minute bune alături de locuitorii de pe Valea Zălanului.

Regele Charles a luat parte la picnicul din sat alături de câțiva apropiați printre care si contele Tinor Kalnoky. Cu siguranță nimeni nu și l-ar fi închipuit pe monarhul Marii Britanii la o sărbătoare câmpenească în țara noastră însă acest lucru pare să fi fost pe placul lui.

Suveranul a interacționat cu oamenii și a cerut detalii legate de bucatele tradiționale românești

Monarhul Regatului Unit a parcurs pe jos distanța de câteva sute de metri de la locuința sa și până la zona de picnic, primind flori, inclusiv bujori, florile sale preferate, dar și saluturi cordiale, pline de duioșie, regele Charles afișând aceeași dezinvoltură și simplitate față de localnici ca și pe vremea când era prinț de Wales și cutreiera la pas dealurile din jurul proprietății salea, pâinea specifică locului și delicioasele prăjituri tradiționale, toate aduse special pentru monarhul britanic de către localnici.

Evenimentul organizat la iarbă verde a fost unul de-a dreptul reușit spun localnicii. Vecinele Regelui Charles i-au oferit cadouri printre care flori, prăjituri de casă sau miere. Cu dezinvoltură și dorința de a fi aproape de români, suveranul și-a pupat vecinele în semn de mulțumire.