Reclamă

Refugiații ucraineni nu ar trebui să se întoarcă până în primăvară pentru a ajuta la reducerea presiunii asupra sistemului energetic după un val de atacuri rusești, a spus guvernul.

„Rețelele nu vor face față”, a declarat viceprim-ministrul Iryna Vereshchuk. „Vedeți ce face Rusia”.  Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că atacurile aeriene rusești au distrus mai mult de o treime din sectorul energetic al țării.

Doamna Vereshchuk a spus că, deși și-ar dori ca ucrainenii să se întoarcă în primăvară, este important să se abțină de la a se întoarce deocamdată. Deoarece „situația se va înrăutăți”.

Economia este la pământ

Social media

„Dacă este posibil, rămâneți deocamdată în străinătate”, a adăugat ea.

Economia Ucrainei a suferit foarte mult de la începutul războiului. Zelensky a cerut ajutor de urgență lumii. Pentru a acoperi un deficit bugetar estimat de 38 de miliarde de dolari anul viitor.

Fondul Monetar Internațional (FMI) a declarat că Ucraina va avea nevoie de 3 miliarde de dolari în fiecare lună. Pentru a supraviețui anul viitor. Și de 5 miliarde de dolari dacă bombardamentul Moscovei s-ar intensifica.

Viceprimarul din vestul orașului Lviv, Serhiy Kiral, a declarat sâmbătă pentru BBC că strategia Rusiei a fost de a deteriora infrastructura critică înainte de iarnă. Și de a aduce războiul în zone dincolo de linia frontului.

Rusia spune că a început să atace rețelele energetice ale Ucrainei ca răzbunare pentru un atac asupra unui pod care leagă Rusia continentală de Crimeea ocupată. Deși Kievul nu a spus că este în spatele atacului podului.

Zonele vizate

Zonele vizate de ultimele atacuri includ regiunea Cherkasy, la sud-est de capitala Kiev. Și orașul Hmelnytskyi, mai la vest.

Vineri, Zelensky a acuzat Rusia că a plantat mine la un baraj hidroelectric din regiunea Herson din sudul Ucrainei. Care se află sub controlul forțelor Moscovei.

El a spus că dacă hidrocentrala Kakhovka ar fi distrusă, sute de mii de oameni ar fi în pericol de inundații. Rusia a negat că intenționează să arunce în aer barajul și a spus că Ucraina trăgea rachete în el.

De la invazia rusă a Ucrainei în februarie, agenția ONU pentru refugiați a înregistrat aproximativ 7,7 milioane de refugiați din Ucraina în toată Europa. Inclusiv Rusia. Dintr-o populație de aproximativ 44 de milioane.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro