Reclamă

Prețul energiei este în continuă creștere. Într-o astfel de situație, prima noastră preocupare este să facem cât mai multe economii pentru a reduce costul facturilor la energie. 

Iată care sunt dispozitivele care consumă cea mai mare energie și de care ar trebui să fii atent!

Pentru a reduce factura la energie, ar trebui să luați în considerare gestionarea și utilizarea mai bună a acestor dispozitive consumatoare de energie pentru a obține economii semnificative.

Care sunt cele mai consumatoare de energie electrocasnice și cum să le limităm consumul?

Primirea de facturi din ce în ce mai mari la energie este departe de a fi o veste bună. Într-adevăr, contextul actual ar trebui să ne ajute să ne revizuim și să ne schimbăm modelele de consum, în special în ceea ce privește energia. Facturile la energie cresc constant și vă afectează bugetul.

Sursa: Social media

Prin urmare, este esențial să vă reduceți consumul de energie. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să vă dați seama de consumul real al anumitor dispozitive electrice. Consumatoare de energie, acestea din urmă măresc considerabil factura, mai ales când sunt în standby. Așadar, iată cele șase dispozitive pe care ar trebui să le utilizați mai bine pentru a obține economii maxime.

Frigiderul: unul dintre echipamentele esențiale pentru fiecare gospodărie! Prin urmare , nu este o coincidență faptul că  consumul acestuia corespunde în medie unui sfert din cheltuielile cu energie ale gospodăriilor.

Desigur, acesta din urmă variază în funcție de mai multe criterii, printre care: modelul dispozitivului, clasa sa energetică, capacitatea, vârsta și starea lui. Cu toate acestea, consumul anual al unui  frigider combinat (cu congelator), se poate ridica la mai bine de 350 de lei.

Sursa: Social media

Pentru a economisi niște bani, nu ezitați să adoptați zilnic gesturi eco-responsabile, setându-l la temperatura potrivită între +4 și +5 grade celsius, ținându-l departe de sursele de căldură și limitând pe cât posibil deschiderea ușilor, dar și dezghețându-l în mod regulat. Într-adevăr, de îndată ce înghețul ajunge la 3 mm în grosime, consumul aparatului crește cu 30%. Prin urmare, te-ar putea economisi până la 100 de lei pe an!

Televizorul: Dacă există un dispozitiv electronic pe care îl folosim în fiecare zi, este evident televizorul. Indiferent dacă aveți unul sau mai multe dispozitive, utilizarea prelungită și standby-ul pot avea un impact major asupra facturii de energie.

Astfel consumul mediu anual al unui ecran LCD este în jur de 150 de lei. Cel al unui televizor cu plasmă poate ajunge la 300 de lei. Gândindu-vă să vă deconectați televizorul în loc să-l puneți în standby, puteți economisi puțin mai mult de 50 de lei pe an!


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro