Reclamă

Am descoperit o rețetă pentru prăjitura delicioasă cu cremă și nuci, secret bine păstrat din caietul bunicii.

Datorită ingredientelor simple – zahăr, nuci macinate, ouă, făină albă, praf de copt, margarină sau unt și zahăr vanilat – această prăjitură este nu doar delicioasă, dar și ușor de preparat.

Pentru blat aveți nevoie de 100 grame de zahăr, 200 de grame de nuci macinate, 8 ouă proaspete, 2 linguri de făină albă și un pliculeț de praf de copt. În ceea ce privește crema, ingredientele necesare sunt: 150 de grame de zahăr fin, 3 gălbenușuri de ou, 250 de grame de margarină sau unt și două pliculețe de zahăr vanilat.

Blatul pufos se obține astfel: bateți albușurile spumă și adăugați treptat zahărul, mixând până la obținerea unei texturi cremoase. Apoi, adăugați gălbenușurile, nucile măcinate și făina, amestecând ușor. Coaceți blatul într-o tavă pregătită timp de aproximativ 30 de minute, apoi tăiați-l în două orizontal.

Crema delicioasă se prepară amestecând gălbenușurile cu zahărul și zahărul vanilat, apoi gătiți-le la foc mic până devin groase. Lăsați-le să se răcească, apoi incorporați margarina sau untul până obțineți o cremă fină. Întindeți crema între cele două foi de blat.

Pentru glazură, veți avea nevoie de 100 de grame de zahăr granulat și 3 albușuri de ou. Bateți albușurile spumă pe aburi cu zahărul până obțineți o consistență fermă. Întindeți glazura peste prăjitura pentru un finisaj dulce și delicios.

Vă dorim spor la gătit și poftă bună!


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro