Reclamă
Reclamă

Recuperarea medicală a prințesei Anne, sora regelui Charles al III-lea, este „lentă”, a declarat miercuri soțul ei, Tim Laurence, după ce a vizitat-o la spital. Prințesa Anne a suferit o lovitură în zona capului, care ar fi fost cauzată de un cal, la reședința sa din apropierea Londrei.

Palatul Buckingham a dezvăluit că incidentul a avut loc duminică, la reședința pe care prințesa Anne o deține în zona rurală Gatcombe Park, la vest de Londra.

Prințesa Anne, în vârstă de 73 de ani, foarte populară în Anglia, a fost transportată la Spitalul Southmead din Bristol, situat la o distanță de circa 50 de kilometri și renumit pentru centrul său de traumatologie. „Recuperarea ei este lentă”, a declarat miercuri Tim Laurence, care își vizitează soția în fiecare zi. „Se va externa atunci când va fi pregătită pentru acest lucru”, a adăugat el, refuzând să facă speculații pe această temă, scrie Agerpres, preluând AFP.

Reclamă

Potrivit presei britanice, lovitura primită i-ar fi provocat prințesei Anne tulburări de memorie, iar sora suveranului nu își mai amintește cu exactitate ce i s-a întâmplat atunci când se plimba pe proprietatea sa. Conform medicilor, rănile ei „minore” ar fi compatibile cu cele provocate de un cal.

Prințesa Anne, care deține titlul de prințesă regală, este cel mai activ membru al familiei regale britanice, participând la sute de angajamente publice în fiecare an. Anul trecut, ea a participat la mai multe angajamente decât regele Charles, iar cancerul suveranului, precum și cel al prințesei Kate, au dus la creșterea numărului ei de îndatoriri oficiale în acest an.

După spitalizarea sa, prințesa Anne a trebuit să își anuleze participarea la banchetul de stat organizat marți seară la Palatul Buckingham în onoarea împăratului Japoniei și a soției sale, împărăteasa Masako. Ea a anulat, de asemenea, o călătorie în Canada, care era programată la sfârșitul acestei săptămâni.

Apreciată pentru simțul datoriei și franchețea sa, singura fiică a reginei Elisabetei a II-a este mai populară decât regele Charles, potrivit unui sondaj realizat recent de YouGov. Prințesa Anne este o călăreață de înalt nivel și și-a reprezentat țara la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976. Ea are doi copii, Peter și Zara, din prima sa căsătorie cu campionul olimpic de echitație Mark Phillips, și cinci nepoți. La nouă luni după divorțul lor din 1992, prințesa Anne s-a căsătorit cu ofițerul din Marina Regală Timothy Laurence, care a fost scutierul reginei Elisabeta a II-a între anii 1986 și 1989.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro