Reclamă
Reclamă

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, îl critică pe secretarul general adjunct al NATO pentru că a înregistrat la OSIM marca „Mircea Geoană 2024 președinte”. „Un alt exemplu din categoria „lucruri care nu se fac”, mai ales atunci când ești înalt funcționar internațional”, a scris Pricopie pe Facebook.

„Un gest 100% politic, deși poziția pe care o ocupă acum nu-i permite acest lucru”, a continuat Pricopie.

„Atunci când a candidat pentru poziția de secretar general adjuct NATO, România a garantat, prin scrisorile de susținere, că Mircea Geoană va acționa cu profesionalism, onestitate și integritate. Din păcate, prin acțiunile sale din ultimii aproximativ doi ani, Geoană ne arată că el chiar se consideră „pe persoană fizică” la NATO, înșelând încrederea țării care l-a trimis la Bruxelles și a colegilor din organizația în care (încă) lucrează”, mai scrie rectorul SNSPA.

Reclamă

„Acest comportament lipsit de responsabilitate îl va afecta și pe el (nimeni, niciodată, nu-l va mai lua în calcul pentru o altă funcție de un asemenea nivel), dar și pe noi, ca țară, punând sub semnul întrebării capacitatea României de a garanta pentru diplomați serioși. În concluzie, rămâne cum am stabilit: Mircea Geoană, diplomat de carieră, încalcă reguli diplomatice elementare”, conchide Pricopie.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro