Turiștii nu s-au putut bucura din plin de minivacanță din cauza aglomerației

Deși traversăm o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, românii nu se dau în lături de la distracție. Profitând de minivacanța de 4 zile, turiștii au luat cu asalt stațiunile montane. Cum era de așteptat în zonă s-au creat numeroase ambuteiaje. De altfel, pe pârtiile unde stratul de zăpadă a fost generos, aglomerația a fost de asemenea mare.

Stațiunile montane, pline ochi de turiști în aceste zile

Bugetarii se bucură în aceste zile de două libere legale de la stat. Cumulate cu acestea au fost și zilele de sâmbătă și duminică, mai ales pentru cei care și-au planificat o escapadă. Cei mai mulți dintre români au ales stațiunile montane pentru a profita de această minivacanță.

Vremea a fost extrem de prietenoasă, astfel că, un număr mare de români a optat pentru stațiunile montane. Dacă până de curând, multe dintre pârtii erau neacoperite de zăpadă, acum, odată cu ninsoarea, turiștii au avut parte de mediul perfect de a se distra.

De altfel, cei care nu au ales să practice vreun sport de iarnă pe pârtie au luat la pas stațiunile. Terasele și restaurantele din Sinaia și Bușteni au fost astăzi pline ochi.

Buna dispoziție a venit însă la pachet și cu multă aglomerație și nervi întinși la maxim pentru șoferi. În fiecare zi, pe Valea Prahovei, în anumite intervale orare, circulația s-a desfășurat extrem de anevoios. Cozile de mașini de pe DN1 s-au întins pe câțiva kilometrii, spre disperarea șoferilor.

Cu toate că polițiștii de la rutieră au încercat să fluidizeze traficul, acest lucru nu a fost posibil în mod constant. Agenții de poliție le recomandau turiștilor să opteze și pentru cealaltă variantă de ocolire a DN1, pe traseul Cheia.

Aceleași cozi se vor forma în mod cert și mâine seară când cei mai mulți dintre turiștii care au petrecut la munte vor pleca spre casă. De altfel, majoritatea pachetelor de vacanță vândute de hotelieri sunt valabile până mâine, odată cu ultima zi a minivacanței.

 

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.