Reclamă

Pacienții cu afecțiuni cronice, dar și cei cu patologie respiratorie trebuie să aibă foarte mare atenție în a-și urma tratamentul în perioada de caniculă.

„Să își urmeze tratamentul, în primul rând dacă sunt afecțiuni cronice foarte mare atenție în a-și urma tratamentul cardiologic, neurologic, respirator – BPOC sau astm. Dacă vorbim de patologie respiratorie precum BPOC sau astm aceștia au cu siguranță recomandarea de a folosi acest tratament inhalator care nu este la fel. Unele sunt pentru BPOC, altele pentru astm, dar ele trebuie luate cu sfințenie. Mai mult, pentru cei care au astm de foarte multe ori este nevoie să aibă inhalatorul la ei ca să își dea și la nevoie. Nevoia însemnând tocmai administrarea în momentul în care simt cel mai mic semn că apare ceva precum tuse, senzația aceea de respirație mai grea”, a precizat medicul pneumolog Ruxandra Ulmeanu.

Medicul a sfătuit pacienții cu afecțiuni respiratorii cronice să nu iasă afară pe timp de caniculă. De asemenea, a recomandat pacienților să folosească aparatele de aer condiționat, însă cu filtrele curățate.

„Pacienții cu astm și BPOC au sensibilitate în cazul în care în momentul în care se pornește aerul condiționat filtrele acelea nu sunt curățate. Filtrele trebuie curățate – este esențial. Nu fără aer condiționat. Aerul condiționat trebuie setat la 25-26 de grade și nu la 18 grade. Nu te trage curentul, nu răcești din cauza curentului și mai ales trebuie folosit aerul condiționat, dar cu mențiunile acestea vizavi de temperatură”, a arătat Ruxandra Ulmeanu, scrie Agerpres.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro