Reclamă

Cu aproximativ trei săptămâni înainte de Paști, experți din domeniul creșterii animalelor și reprezentanți ai Direcțiilor Sanitar Veterinare oferă recomandări importante pentru achiziționarea cărnii de miel, sugerenți ce ajută consumatorii să evite riscurile intoxicațiilor alimentare. Un crescător din Bihor, care deține până la o mie de miei, spune că aceștia vor avea între 10 și 30 de kilograme de Paști, cu prețuri variind de la 25 la 45 de lei pe kilogram, în funcție de opțiunea de achiziție î (în viu sau carcasa).

„Omul dacă vrea să îl ducă acasă viu, îl duce și îl sacrifică acasă, dacă nu îl sacrificăm noi. Poveștile cu riscurile, eu aș zice că mai degrabă sunt în magazine unde scrie carne de miel, dar el de fapt e carne de cârlan de 1 an, 2-3. Adică un berbec, care nu are nici pe departe carnea fragedă a unui miel”, afirmă Alexandru Ciocaș, crescător de animale.

Direcția Sanitar Veterinară recomandă, de asemenea, achiziționarea cărcasei de miel însuțită de cap pentru a garantat autenticitatea și pentru a evita substituirile cu alte specii carnivore. Toți mieii trebuie să fie însoțiți de certificate sanitar-veterinare și să fie transportați cu mijloace autorizate sanitar-veterinar, subliniază Viorel Moțoc, director DSV Bihor.

Referindu-se la achiziționarea mieilor de pe marginea drumului, Moțoc oferă o perspectivă: „Miei trebuie achiziționați doar din unități autorizate sanitar veterinar”.

Pentru pregătirea cărnii de miel acasă, bucătarii sugerează înmuierea acesteia în baiț de vin roșu, dafin, usturoi și diverse condimente, urmată de coacere lentă în cuptor timp de patru ore.

În cele din urmă, carnea de miel va fi disponibilă în marile magazine și în carmangerii, începând din săptămâna viitoare, pentru a se asigura că toți consumatorii au acces la produse de calitate înainte de sărbătoarea Paștelui.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro