Cu nervii la pământ și banii pierduți, pasagerii trebuie să se resemneze din cauza situației critice

În fiecare zi, mii de zboruri sunt anulate în toată lumea. Pasagerii se trezesc blocați în aeroporturi din cauza grevei sau a lipsei de personal. Oamenii sunt profund dezamăgiți și revoltați pentru că în afara faptului că avioanele nu mai decolează, nu primesc nici informații, și mulți dintre ei riscă să își piardă și bagajele în aglomerație. Mediul online a fost asaltat de videoclipuri în care pasagerii își arată mâhnirea și indignarea.

În mai multe țări europene este o criză de personal

Românii nu mai suportă așteptarea de pe aeroportul din Roma. Preț de 24 de ore, pasagerii au fost blocați, iar avioanele au fost anulate. Mai mult de atât, revolta este alimentată de faptul că una dintre cele mai cunoscute companii aeriene low-cost nu oferă informații și nici vreo posibilitate pentru zborurile anulate.

La secțiunea de comentarii ale videoclipurilor publicate pe rețelele sociale, oamenii susțin că este inadmisibil ceea ce se întâmplă. Mulți dintre ei mărturisesc că nu sunt despăgubiți și stau ore în șir pe aeroport.

Situația este similară pe mai multe aeroporturi aeriene. Companiile se confruntă cu lipsa personalului, iar gestionarea fluxurilor de pasageri este îngreunată, în condițiile în care cererea pentru călătorii a crescut semnificativ în ultimul timp.

@ratacitiprinlume_ Blocati de 24h in Roma!!😰Wizz Air nu răspunde!!! @Wizzair #roma #foryou #romania #blocatipeaeroport #aeroportroma #grevapiloti #grevaaeroportroma @WizzAir Hungary ♬ sunet original – Rătăciți Prin Lume🗺

Nici în România situația nu este mai bună

Un haos imens s-a creat și pe aeroportul din Otopeni. Sute de persoane au aflat că zborurile au fost anulate, fără să primească vreo explicație, iar situația este deja de câteva săptămâni. În ultimele 24 de ore au fost anulate peste 1300 de zboruri în toată lumea. Spre exemplu, în aeroportul din Frankfurt a apărut un anunț pentru pasagerii cărora li s-au anulat zborurile prin care li se transmitea că trebuie să se ocupe pe cont propriu de eventuale rezervări la hoteluri sau bilete către casă.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a început o investigație de fond, la companii aeriene care activează pe teritoriul României, necesară ca urmare a sesizărilor primate, referitoare la serviciile oferite de acestea, inclusiv Wizz Air și Ryan Air.

Distribuie

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii