Regina Camilla a avut o reacție stânjenitoare când Prima Doamnă a Franței, Brigitte Macron, a încercat să o ia de mână în timpul unui eveniment de comemorare a Zilei Z, conform unei relatări Newsweek.

Brigitte Macron s-a alăturat reginei Camilla pentru a depune flori în timpul unei ceremonii organizate de Legiunea Regală Britanică, marcând 80 de ani de la debarcarea în Normandia, pe 6 iunie 1944. Cele două doamne erau prezente la Memorialul Britanic Normandia din Ver-sur-Mer, Franța, când Prima Doamnă a încercat să o ia de mână pe regină.

În imagini apărute online, se poate vedea că regina Camilla a făcut câțiva pași în spate în acel moment. Brigitte Macron a continuat să o urmeze și i-a luat mâna, dar doar pentru câteva secunde.

În mod oficial, nu există reguli stricte care să reglementeze modul de a saluta un membru al familiei regale. Este însă de la sine înțeles că nu ar trebui să existe contact fizic decât dacă membrul familiei regale inițiază contactul sau își dă consimțământul.

În trecut, astfel de încălcări au fost în general întâmpinate cu căldură. Michelle Obama, de exemplu, a îmbrățișat-o pe regina Elisabeta a II-a fără să fie la curent cu protocoalele. Totuși, regina Elisabeta a răspuns îmbrățișării cu cordialitate.