Reclamă
Reclamă

Finala Eurovision Song Contest 2022, desfășurată la Torino, a fost câștigată, sâmbătă seara, de Ucraina cu 631 puncte. Kalush Orchestra, formația care a interpretat piesa „Stefania”, a fost aleasă în urma voturilor juriilor de specialitate şi fanilor din ţările participante. Iată ce crede Mircea Badea despre acest fapt. 

Mircea Badea a avut o reacție acidă pentru că este convins că Ucraina a fost favorizată în finala Eurovision, și nu merita să ia, de fapt, trofeul celebrului concurs muzical.

De ce consideră Mircea Badea ca Ucraina a fost favorizată

Mircea Badea consideră că premiul a fost dat pe seama războiului care are loc în Ucraina. El consideră că și la campionatul de fotbal situația va fi tot în favoarea ucrainenilor.

„Dacă nu ar mai fi câștigat Eurovisionul, nu ar mai fi fost această știre (n.r. – cântecul Ucrainei de la Eurovision a devenit imnul armatei lui Zelenski).

Reclamă

Înțeleg că va urma un campionat de fotbal. Acest război va ține o grămadă, asta e limpede, nu se va încheia. Eu cred că la echipa Ucrainei se dă 11 metri și dacă nu ajunge în careul advers”, a spus Mircea Badea, la Antena 3.

Reacție șocantă a lui Mircea Badea, după ce Ucraina a câștigat Eurovision: „Înțeleg că va urma...”
captură Antena 3

Concursul Eurovision, umbrit de un scandal

Juriile Eurovision 2022 din șase țări au fost eliminate din calculul notelor finale, organizatorul concursului – Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) – explicând într-un comunicat că după cea dea doua repetiție generală a celei de-a doua semifinale a concursului Eurovision 2022, au fost identificate anumite tipare de vot incorecte în rezultatele din șase țări.

Organizatorul Eurovision 2022 explică, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă noapte, că în timpul procesului de vot al juriului de sâmbătă seară de la Eurovision Song Contest 2022, EBU a lansat o declarație pentru a explica că juriile naționale din șase țări din a doua semifinală au fost excluse din concurs.

Reclamă
Share.

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro