Fostul ministru al transporturilor, deputatul Răzvan Cuc, critică dur decizia demiterii medicului Adrian Streinu Cercel din fruntea Comisiei științifice anti-COVID din România.

Pe contul să de Facebook, Cuc, care nu a scăpat nici el de critici, pe vreme când conducea Ministerul Transporturilor, îl atacă fără menajamente pe premierul țării, Ludovic Orban, pe care îl descrie ca fiind „un șomer ajuns premier”.

Ce declară fostul ministru

„E printre rarele momente, de când mă știu, când am vazut cum un șomer ajuns premier îngenuchează experiența și profesionalismul unui expert, ale unui profesor, ale doctorului Streinu Cercel. Cum este posibil așa ceva? Ce experiență sau expertiză or avea Orban și gașca lui de șmecheri în lupta anti-COVID? N-am văzut nimic, dar nimic în afară de combinațiile pe care le fac acum sub umbrela stării de urgență.
Scuze! Am vazut inconsecvență în acțiuni și declaratii (mai ales) în aceste zile, cât n-am văzut vreodată.”, scrie Cuc pe pagina lui.

Deputatul își continuă atacul, spunând că nimic din ceea ce se întâmplă acum în țară, ca număr relativ mic de îmbolnăviri nu se datorează guvernării PNL, ci măsurilor pe care populația a înțeles să le ia. Cuc a mai subliniat că oamenii au încredere în specialiști, nu în președintele țării și premier.

„Dacă lucrurile nu au evoluat grav la noi, a fost și datorita faptului că populația a înțeles să stea în case și asta NU la îndemnul președintelui și al premierului, ci la îndemnul specialiștiilor, pe care Orban, cu o sete de om ahitiat dupa puterea totala, îi execută ca sunt mai apreciași de popor decât este el.
Aceastș gașcă PNL-ista are în cap doar un singur lucru: procentele și atât. Nu a existat niciun guvern întreg la cap, care în această perioadă să se razbune pe vreun specialist care a ținut în frau epidemia.

Cuc își încheie postarea, care seamănă mai mult a interpelare cu o întrebare adresată primului ministru, Ludovic Orban.

Întrebare tranşantă pentru Orban

„Nu vreau să fiu cinic, așa cum sunteți dumneavoastră, dar v-aș adresa o intrebare!!!
Sunt curios, domnule Orban, dacă, Doamne Ferește, sunteți în situașia să aveși probleme din cauza noului coronavirus, unde ați vrea sa fiși tratat, la Suceava (de managerul domnului Flutur) sau la Matei Balș?”

Reamintim că medicul Adrian Streinu Cercel a fost demis ieri din fruntea comisiei de luptă anti-COVID, după ce acesta a generat contradicții și incertitudine, în urma declarațiilor făcute, potrivit cărora persoanele trecute de 65 de ani ar trebui izolate de familie pe o perioadă de până la trei luni.