Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, a răspuns solicitărilor ambasadoarei Israelului în Rusia, Simona Halperin, de a condamna atacurile Iranului, reamintind că Israelul nu a condamnat acțiunile Kievului împotriva Rusiei. Zaharova și-a exprimat poziția printr-o postare pe canalul său de Telegram, remarcând absența criticilor din partea Israelului față de incidentele ce au implicat regiunile ruse. ‘Simona, amintiţi-mi, când a condamnat Israelul măcar unul dintre atacurile regimului de la Kiev asupra regiunilor ruse? Nu ţineţi minte? Nici eu,’ a afirmat Zaharova.

În contextul solicitărilor Israelului pentru condamnarea Iranului, Zaharova a subliniat suferințele provocate de ‘acţiunile teroriste ale Kievului’, care au dus la pierderea vieților oamenilor pașnici și la distrugerea infrastructurii civile an de an în teritoriul rus.

Pe de altă parte, Dmitri Medvedev, fostul președinte rus și actual vicepreședinte al Consiliului Securității Rusiei, a comentat asupra impactului pe care un potențial conflict între Israel și Iran l-ar avea asupra alegerilor prezidențiale din Statele Unite. ‘America nu vrea un război de proporţii în Orientul Mijlociu. Uciderile din Gaza înrăutăţesc perspectivele lui Biden la alegeri, iar un război între Israel şi Iran ar introduce o incertitudine suplimentară’, a declarat Medvedev.