În urma deciziei coaliției PSD-PNL de a renunța la candidatura comună a lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei, optând în schimb pentru candidaturi separate cu Gabriela Firea și Sebastian Burduja, primarul în exercițiu Nicuşor Dan a avut o reacţie ironică pe Facebook. „Decizie grea pentru mafia imobiliară. Campania cui să o finanţeze?„, a scris Nicuşor Dan, ridicând semne de întrebare asupra finanțării campaniilor viitoare.

Decizia PSD și PNL de a merge separat în cursa pentru Primăria Generală vine după 15 ore de negocieri intense și numeroase discuții, inclusiv cu Cătălin Cîrstoiu, care a petrecut peste cinci ore la Palatul Victoria. În urma acestor negocieri, s-a renunțat la candidatura lui Cîrstoiu, lăsând locul liber pentru Gabriela Firea și Sebastian Burduja.

Nicuşor Dan, care este de asemenea în cursa pentru un nou mandat, a comentat anterior despre dificultatea oricărui nou candidat de a pătrunde în competiția pentru Primăria Capitalei, având în vedere că lupta pare deja polarizată între el și Cristian Popescu Piedone. Primarul a exprimat regretul că nu a putut avea o dezbatere cu Gabriela Firea pentru a compara realizările mandatelor lor.