În urma deciziei lui Klaus Iohannis de a retrage decoraţiile celor care au condamnări penale, au ieşit la iveală şi reacţiile „penalilor” în cauză. Adrian Năstase, fostul lider PSD a aflat de acest lucru şi a a publicat un mesaj pe pagina sa prin care clasifică hotărârea preşedintelui drept una meschină.

Reclamă

„Am decis să retrag toate decoraţiile tuturor celor care au condamnări penale şi se încadrează în prevederile legii care prevede procedura de retragere a ordinelor naţionale. Am demarat efectiv această acţiune şi ea va fi finalizată în foarte scurt timp şi veţi primi prin intermediul Departamentului Comunicare exact lista decretelor prin care retrag aceste ordine”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, marți.

Aici, Adrian Năstase a dezbătut public pe marginea acestui subiect.

Reclamă

„Klaus Iohannis a început să construiască „România normală”, anunţând că a decis să-mi retragă ordinul „Steaua României”, în grad de Mare Cruce, după ce mă invitase la Cotroceni, la recepţia organizată cu ocazia Zilei naţionale. Recunosc, am mers la Cotroceni crezând că, în al doilea mandat, Iohannis va încerca să ajute la o reconciliere natională, după dezbinarea din ultimii ani. M-am înşelat iar gestul său meschin de astăzi nu prevesteşte nimic bun. O eventuală retragere a decoraţiei primite de mine în 30 noiembrie 2002, „pentru întreaga activitate pusă în slujba promovării şi dezvoltării României, pentru competenţa şi abnegaţia dovedite în actul guvernării”, în principal pentru eliminarea vizelor, eforturile de integrare în NATO şi UE, modernizarea şi creşterea economică nu vor putea fi şterse din cărţile de istorie şi vor putea fi comparate cu activitatea nesemnificativă a lui Iohannis din mandatul său de presedinte”, scrie Adrian Năstase pe blogul său.

Adrian Năstase menţionează şi acum că tot ce s-a întâmplat a fost doar din anumite interese politice ale colegilor şi că nu a fost vinovat de multe acuze care i se aduc.

„Chiar şi Băsescu, somat de clienţii săi politici (cunoscuţii „intelectuali”) să-mi retragă decoraţia (legea oferă preşedintelui POSIBILITATEA de retragere a ordinului) a preferat să spună „Năstase a fost condamnat pentru o găinărie (ştia el ce spune). Năstase nu şi-a vândut ţara. Electoratul îţi poate ierta asta”, completează Adrian Năstase.