Reacția dură a Ucrainei, după ce Putin a vizitat Mariupol, oraș ocupat de forțele ruse

Este furie și durere la Kiev, după ce Rusia a anunțat că Vladimir Putin a făcut o vizită secretă în Mariupol. Ministerul Apărării al Ucrainei a transmis un mesaj dur după ce în spațiul public au apărut imagini cu liderul de la Kremlin pe pământul ucrainean.

Ucraina îi aruncă cuvinte grele președintelui Vladimir Putin, după ce a făcut o vizită surpriză în Mariupol. Liderul de la Kremlin a zburat în localitatea ucraineană, ocupată de forțele sale, noaptea, în mare secret. Nimeni nu a știut că a ajuns aici până când Kremlinul și presa rusească nu au făcut anunțul oficial.

Mariupol, oraș port din sud-estul Ucrainei, a fost un punct mare de interes pentru Rusia, atunci când și-a început invazia. Mii de oameni, localnici și soldați, au murit aici, în urma luptelor crâncene. Iar în urmă au rămas ruine, pe care ocupanții trimiși de Moscova s-au apucat să le reconstruiască.

Prin vocea Ministrului Apărării, Mihailo Podoliak, Ucraina l-a criticat dur pe Putin pentru vizita sa. Dar mai ales pentru faptul că nu a avut curaj să facă asta în timpul zilei, ci s-a lăsat ascuns de noapte.

Ca un hoţ, Putin a vizitat oraşul ucrainean Mariupol adăpostindu-se în spatele nopţii. În primul rând, aceasta este mai sigur. De asemenea, noaptea îi permite să pună accent pe ceea ce vrea el să arate şi ţine oraşul pe care armata lui l-a distrus în totalitate şi pe cei câţiva locuitori care au supravieţuit la adăpost de privirile indiscrete., a declarat ministrul.

Putin, numit „crimnal” de Ucraina

De asemenea, oficialul de la Kiev l-a acuzat pe Putin de miile de vieți pierdute în urma războiului provocat de ordinul său. Astfel că l-a numit un criminal, care a venit să vadă ce a rămas în urmă după ce trupele lui au distrus totul.

Criminalii revin întotdeauna la locurile crimelor lor… Ucigaşul a mii de familii din Mariupol a venit să admire ruinele oraşului şi mormintele sale. Cinism şi lipsă de remuşcări., a mai spus Podoliak.

Vladimir Putin a ajuns la Mariupol după o vizită în altă regiune anexată ilegal de Federația Rusă în 2014. E vorba de Peninsula Crimeea, regiune pro-rusă alipită Moscovei, dar nerecunoscută la nivel internațional de nimeni.

Share.